Προσφατα
.

19.1.21

Βρετανία: Το εμβόλιο άνοιξε την όρεξη για ταξίδια

Βρετανικά ταξιδιωτικά γραφεία αναφέρουν αύξηση των κρατήσεων, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας κάνει τους πολίτες να ελπίζουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν και πάλι σε διεθνείς προορισμούς. 
 
Παρά την επιβολή μιας σειράς νέων ταξιδιωτικών περιορισμών εις βάρος της χώρας στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, αλλά και το κλείσιμο αεροδρομίων και τις προειδοποιήσεις εκ μέρους των υπεύθυνων υπουργών κατά των διεθνών ταξιδιών, υπάρχουν ενδείξεις ότι εκείνοι που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν άμεσα ήδη έχουν αρχίσει να καταστρώνουν σχέδια για ταξίδια. 
 
Ο σύνδεσμος ταξιδιωτικών εταιρειών Abta αναφέρει, σύμφωνα με τον Guardian, ότι τα μέλη της παρατηρούν σημαντική αύξηση της ποσόστωσης των ατόμων άνω των 50 ετών στις πρώιμες κρατήσεις. Το Saga, που ειδικεύεται στις διακοπές για άτομα άνω των 50 ετών αναφέρει αυξημένες κρατήσεις όχι μόνο για αυτή τη χρονιά, αλλά και για την επόμενη. 
 
Η κίνηση στην ιστοσελίδα κρατήσεων της εταιρείας σημείωσε 16% αύξηση στη διάρκεια των πρώτων δύο εβδομάδων του 20221 σε σύγκριση με τις πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου, ενώ οι πωλήσεις μέσω του Saga διπλασιάστηκαν στο ίδιο διάστημα. Η αύξηση των επίδοξων τουριστών έρχεται παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργού εξωτερικών, Ντομινίκ Ραάμπ, ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να σκέφτονται ακόμη τις καλοκαιρινές διακοπές της φετινής χρονιάς εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών και ενώ ο Ματ Χάνκοκ, ο υπουργός υγείας της χώρας, υπονόησε τη Δευτέρα ότι οι διακοπές στο εξωτερικό δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. 
 
Οι κρατήσεις για μακρινά ταξίδια στη διάρκεια του 2022 έχουν επίσης σημειώσει τεράστια αύξηση, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι ανυπομονούν για ένα «ταξίδι ζωής», σύμφωνα με το Saga, ενώ παράλληλα ακόμη και οι κρατήσεις για πιο κοντινούς προορισμούς αφορούν μεγαλύτερα διαστήματα διαμονής από ό,τι συνήθως. Το Saga ανέφερε ότι το 70% των κρατήσεων για κοντινούς προορισμούς στο διάστημα μεταξύ του Νοεμβρίου του 2021 και του Ιανουαρίου του 2022, αφορούν διαστήματα διαμονής που ξεπερνούν τις 21 ημέρες. 
 
Ο Κρις Σίμοντς, επικεφαλής του Saga Holidays, δήλωσε στον Guardian: «Πολλοί από τους πελάτες μας ελπίζουν ότι θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν και πάλι σύντομα, με το εμβόλιο να τους χαρίζει την αισιοδοξία που χρειάζονται για να αρχίσουν να κάνουν σχέδια» «Φυσικά, δεδομένου ότι εξυπηρετούμε αποκλειστικά άτομα άνω των 50 ετών, πολλοί από τους πελάτες μας έχουν σειρά προτεραιότητας για το εμβόλιο, πράγμα που τους επιτρέπει να αισθάνονται σίγουροι ότι μπορούν να αρχίσουν να σκέφτονται και πάλι τα ταξίδια, αλλά και τη γενικότερη επιστροφή τους στην κανονικότητα. 
 
Από την πλευρά της, η TUI τονίζει ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες επίσης καταλαμβάνουν μεγαλύτερα ποσοστά στις νέες κρατήσεις της σε σχέση με το συνηθισμένο. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Παρατηρούμε αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές σε μια ηλικιακή ομάδα που μέχρι τώρα δεν ξεχώριζε, καθώς τα άτομα άνω των 50 ετών έχουν αρχίσει να κάνουν κρατήσεις. 
 
Υποθέτουμε ότι αυτό οφείλεται στα καλά νέα για το εμβόλιο». «Από το τέλος της περασμένης χρονιάς, οι κρατήσεις αυτής της ηλικιακής ομάδας εκπροσωπούν το 50% των συνολικών κρατήσεων μέσω διαδικτύου, καθώς οι πελάτες μας ανυπομονούν για ηλιόλουστες διακοπές στη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις Βαλεαρίδες». Επιπλέον, ανέφερε ότι και οι δικοί της πελάτες προχωρούν σε κρατήσεις για μεγαλύτερα διαστήματα σε σχέση με το παρελθόν, με πολλούς να επιλέγουν διαμονή 10, 11 ή 14 ημερών, αντί για επτά. 
 
Η εταιρεία εικάζει ότι στόχος τους είναι να αναπληρώσουν τις χαμένες διακοπές του 2020. Η αεροπορική εταιρεία EasyJet σημειώνει ότι οι κρατήσεις της για τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι 250% αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες τον Ιανουάριο της περσινής χρονιάς, πριν δηλαδή την έναρξη των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω κοροναϊού. 
 
Ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιόχαν Λούντγκρεν τόνισε: «Έχουμε δει τις κρατήσεις για διακοπές με την easyJet να αυξάνονται στους πελάτες άνω των 50 ετών στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων σε σχέση με το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα, πράγμα που δείχνει την αύξηση της αυτοπεποίθησής τους εξαιτίας του εμβολίου». 
 
Ο Λούντγκρεν υποστηρίζει ότι υπάρχει «συσσωρευμένη ζήτηση», προσθέτοντας: «Έχουμε δει ότι κάθε φορά που οι περιορισμοί χαλαρώνουν, οι άνθρωποι θέλουν να πάνε διακοπές όσο πιο γρήγορα γίνεται». Το Skyscanner, μια ιστοσελίδα κρατήσεων για πτήσεις και ξενοδοχεία, αναφέρει ότι οι αναζητήσεις και οι κρατήσεις παραμένουν σε χαμηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα για αυτή την εποχή του χρόνου, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι η κίνηση αρχίζει να αυξάνεται. 
 
Οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 12% στη διάρκεια της εβδομάδας και οι κρατήσεις κατά 7% με τον Ιούλιο του 2021 να είναι ο πιο δημοφιλής μήνας. Άλλες εταιρείες κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο της φετινής χρονιάς, πράγμα που ενδεχομένως δείχνει πού τοποθετούν τις ελπίδες τους οι πολίτες για το τέλος του προγράμματος εμβολιασμού και την άρση των μέτρων. 
 
Τη Δευτέρα επιβλήθηκαν νέοι, πιο αυστηροί κανόνες που απαιτούν κάθε αφιχθέντα στη Βρετανία να διαθέτει αρνητικό τεστ κοροναϊού, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να ανέρχεται στις 500 στερλίνες. Επιπλέον, όσοι φτάνουν στη χώρα θα πρέπει υποχρεωτικά να μπουν σε καραντίνα. 
 
 
 
 
in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια