Προσφατα
.

16.1.21

Τραμπ, πάτα το κουμπί

του Γιάννη Λαζάρου 
Μετά την σφοδρά ανησυχία ολόκληρου του πλανήτη για τον κίνδυνο που διέτρεξε η δημοκρατία στην Αμερική από την εισβολή των Τραμπούχων στο Καπιτώλιο επανήλθε η ηρεμία διότι άπαντες οι δημοκράτες του πλανήτη πάλι συμπαραστάθηκαν στον χειμαζόμενο Αμερικανικό λαό με καυτά μηνύματα, που έδωσαν μια ακόμη νίκη στην δημοκρατία. Δεν θα αφήσουμε βέβαια απ΄έξω την σκληρή όσον και λυσσαλέα μάχη που έδωσαν οι ντόπιοι Αμερικάνοι δημοκράτες μη Τραμπούχοι απέναντι στους Τραμπούχους του Τραμπ, που τον εξέλεξαν πριν τέσσερα χρόνια δημοκρατικά. 
Μάλιστα, αφού αυτόματα διέγνωσαν και την κατάσταση της ψυχικής υγείας του, έφτασαν να τον αποπέμψουν με καθαίρεση καμιά δεκαριά μέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά. Μπροστάρισσα στην μάχη η κα Πελόζι, η οποία είναι δημοκράτισα από τα γενοφάσκια της, κατάφερε χτύπημα στον Τραμπουχισμό που ούτε ο Ράμπο δεν θα το επιχειρούσε. "Πάρτε το κουτί με τους κωδικούς των πυρηνικών από τον τρελό Τράμπ", δήλωσε και ακόμη μαζεύουν τα κομμάτια τους οι Τραμπούχοι. Εν ολίγοις η κα Πελόζι θέλει να μας πείσει πως όλα όσα βλέπουμε σε ταινίες του Χόλιγουντ, όπου ο πρόεδρος της υπερδύναμης δεν πάει ούτε για χέσιμο (να με συμπαθάτε) χωρίς το κουτί, είναι αλήθεια. 
Στις ταινίες, βέβαια, δεν μας δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο του εκάστοτε αχυρανθρώπου αλλά έναν οξυδερκή, ψυχοπονιάρη, παιδαρά, ειρηνοποιό, δημοκράτη, ψυχικά ισορροπημένο, που στο τέλος πάντα καταφέρνει να πείσει τους κακούς να μη τον αναγκάσουν να πατήσει τα κουμπιά. Ούτε σε κωμωδία δεν μας έδειξαν έστω μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο του αχυρανθρώπου, το οποίο μπορεί να είναι απλό σαν του Βρασίδα ο οποίος πλακώθηκε ένα βράδυ με την Φρόσω γιατί ανακάλυψε πως οι πονοκέφαλοι οφείλονταν στο ότι είχε γκόμενο και δεν του καθότανε. Έτσι, ο Βρασίδας αγανακτισμένος τα έκανε γυαλιά καρφιά μεσάνυχτα στο σπίτι και την κοπάνησε να βρει την Ρούλα, την γκόμενα που έβγαλε τελευταίως. 
Ο αντίστοιχος λοιπόν Πρόεδρος~Βρασίδας θα μπορούσε μέσα στην τσαντίλα του αντί να τα κάνει γυαλιά καρφιά στον Λευκό Οίκο επιβαρύνοντας και τον Αμερικάνο φορολογούμενο να αναφωνήσει "γαία πυρί μιχθήτω, μωρή αλανιάρα. Αφού δεν θα σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας" πατώντας τα κουμπιά στέλνοντας στην λησμονιά καμιά πεντακοσαριά εκατομμύρια παγκόσμιους δημοκράτες. 
Φυσικά αυτά δεν γίνονται ούτε στο Χόλιγουντ γιατί οι σοβαροφανείς αχυράνθρωποι, που επιλέγει δημοκρατικά η υπερδύναμη, ήταν και θα είναι ψυχικά πιο υγιείς από τον Τραμπ. Όμως ο μοναδικός αχυράνθρωπος, που μας έδειξε την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπερδύναμη, είναι ο Τραμπ. Από την εποχή του Νίξον, που άρχισαν τα κόβουν αβέρτα δολάρια για την παγκόσμια κυριαρχία, όλα ήταν σοβαρά και ψυχικά υγιέστατα. Μέχρι και μαύρο έβαλαν στον θώκο για να δείξουν πόσο έχουν προοδεύσει. Μόνο ένα δεν έκαναν: Δεν σταμάτησαν να δολοφονούν παγκοσμίως ανθρώπους και πλανήτη. 
Ο Τραμπ μέσα στην τρέλα, που του καταλογίζουν οι συμπατριώτες του και οι παγκόσμιοι δημοκράτες, φώναξε κάτι απλό και κατανοητό. Είπε: "βρε όρνια της Κλεισούρας, δεν σας φταίω εγώ που ότι μαζέψαμε τόσα χρόνια ως πλούτο σκορπώντας τον θάνατο το μετατρέψατε σε αριθμούς στα κομπιούτερ αφού ούτε κιλότα για την Μελάνια δεν παράγουμε πια". Έτσι έπεσαν να τον φάνε οι δημοκράτες παγκοσμίως και πρωτίστως αρχηγοί κρατών, που κι αυτοί ούτε στρινγκ για την γκόμενα του Βρασίδα δεν παράγουν. 
Επίσης η τρέλα του Τραμπ παρουσίασε στον παγκόσμιο δημοκρατικό πληθυσμό την αλήθεια για την υπερδύναμη η οποία αδυνατώντας να αντιμετωπίσει και άλλους παίχτες που μπήκαν στο παιχνίδι άρχισε να αποσύρεται από την  παγκόσμια σκακιέρα και να μένει μόνο σε απειλές τύπου Χόλιγουντ για το πάτημα κουμπιών. 
Πώς να αντέξει λοιπόν η δημοκράτισα (από τα γενοφάσκια της, το τονίζουμε) να είναι τα κουμπιά στα χέρια ενός τρελού, ο οποίος υποσχέθηκε 1000 δολάρια σε κάθε Αμερικάνο και ήρθε ο νέος ψυχικά υγιέστατος Μπάιντεν και τα έκανε 1400; 
Γεγονός είναι πως από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, και η αλήθεια ποτέ δεν εξυπηρετεί τους κρατούντες. Φυσικά, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος οπότε με εικασίες αυγά δεν βάφονται. Όμως, οι παγκόσμιοι δημοκράτες, που είναι και ψυχικά υγιέστατοι, δεν εννοούν να κατανοήσουν πως όσο έχεις Χόλιγουντ το κουτί με τους κωδικούς των πυρηνικών μάλλον έχει ντόνατς μέσα. Αυτά με τη σοκολάτα που τρώει και ο Βρασίδας.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια