Προσφατα
.

10.1.21

ΗΠΑ: Με μπαλάκι του πινγκ πονγκ από ημίψηλο ο δήμαρχος

Αφού το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία, η πόλη του Ντίκινσον στο Τέξας αναγκάστηκε να εκλέξει τον νεότερο δήμαρχό της τραβώντας το όνομά του από ένα ημίψηλο καπέλο. 
 
Την περασμένη Πέμπτη ο Sean Skipworth αναδείχτηκε δήμαρχος της πόλης έπειτα από μία ιδιότυπη ψηφοφορία. Ο Skipworth και η αντίπαλός του Jennifer Lawrence πάλεψαν για τη δημαρχία στην πόλη σε μία εκλογική εκστρατεία, που διήρκησε σχεδόν έναν χρόνο. 
 
Οι εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν τον Μάιο, αλλά λόγω των ανησυχιών για την διασπορά του κορωνοϊού καθυστέρησαν μέχρι τον Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, κανένας υποψήφιος δεν απέσπασε το 50% των ψήφων, γεγονός που οδήγησε σε επαναληπτική διαδικασία. Αλλά τον περασμένο μήνα, ακόμα και στην επαναληπτική διαδικασία οι ψήφοι των υποψηφίων δημάρχων ήταν ακριβώς οι ίδιοι. 
 
«Πόσο συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο; Είναι πραγματικά μοναδικό», είπε η Lawrence. Με 1.010 ψήφους ο κάθε υποψήφιος ο τρόπος εκλογής του δημάρχου ήταν πλέον μονόδρομος. Ένα ημίψηλο καπέλο και δύο μπαλάκια του πινγκ πονγκ, όπου στο καθένα αναγραφόταν το όνομα του κάθε υποψήφιου. «Είμαι ευγνώμων για όλους όσοι βγήκαν να ψηφίσουν, γιατί κυριολεκτικά, η ψήφος σας μετρήθηκε και δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς εσάς», είπε ο νέος και πιο τυχερός δήμαρχος. 
 
Για να είναι δε, αδιάβλητη η διαδικασία τον κλήρο ανέλαβε να βγάλει από το καπέλο ο δήμαρχος της πόλης Friendswood, Mike Foreman. Τα πράγμα κύλησαν ομαλά και ακόμα και η αντίπαλος Lawrence επισήμανε ότι η διαδικασία ήταν αδιάβλητη και το σχέδιο «πήγε όπως έπρεπε να πάει». Ο Skipworth αναμένεται να ορκιστεί μέσα στην εβδομάδα. 

 
 
www.lifo.gr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια