Προσφατα
.

6.12.20

Συλλήψεις για παιδικό Trafficking στην Φλόριντα

Σε μια πρόσφατη επιδρομή, οι αρχές στην Ταλαχάσι της Φλόριντα κατάφεραν να συλλάβουν έναν μεγάλο αριθμό ατόμων που συμμετείχαν σε μια υπόθεση εμπορίας παιδιών μεγάλης κλίμακας, είναι μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες της αστυνομίας να σταματήσει αυτό το είδος εγκλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
 
Η συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία έγινε σε συντονισμό με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ονομάστηκε Επιχείρηση Stolen Innocence, καταφέρνοντας να συλλάβουν συνολικά 170 άτομα συνολικά. 
 
Η αστυνομία ενημέρωσε ότι η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια μετά την ενημέρωση των αξιωματικών επιβολής του νόμου για ένα 13χρονο κορίτσι που διακινούσε η μητέρα της για ναρκωτικά και χρήματα. 
Η νεαρή έφηβος είχε εκδοθεί από τη μητέρα της για εξασφαλίσει τα ναρκωτικά της. 
 
Στις 17 Νοεμβρίου 2020, ο αρχηγός της TPD Lawrence Revell, μαζί με άλλους αξιωματούχους, ανακοίνωσε ότι, λόγω της επιχείρησής τους, όλες οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα αρκετών μηνών, αλλά οι αρχές παρέμειναν σιωπηλές σχετικά με το θέμα για να μην ειδοποιηθούν και άλλοι υποπτοι. 
 
Ο επικεφαλής Revell δήλωσε επίσης ότι αυτή ήταν πιθανώς η «μεγαλύτερη επιχείρηση εμπορίας παιδιών στην ιστορία της Ταλαχάσι». Εξετάζοντας τις κατηγορίες, η έρευνα κατέληξε επίσης και σε ορισμένες άλλες υποθέσεις διαπιστώνοντας ότι δεν κατηγορήθηκαν όλοι οι ύποπτοι για εγκλήματα κατά των παιδιών. 
 
106 από τους υπόπτους κατηγορήθηκαν για κακουργήματα, όπως εμπορία ανθρώπων, παραγωγή και κατοχή παιδικής πορνογραφίας και άσεμνες ενέργειες σε παιδί κάτω των 16 ετών. Εν τω μεταξύ, άλλα 72 άτομα κατηγορήθηκαν επίσης για κακοποίηση. Ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες αφορούσαν την προσφυγή στην πορνεία, πράγμα που σήμαινε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αλλά δεν εμπλέκονταν στην πραγματική εμπορία παιδιών. 
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι κυβερνητικές στατιστικές για αυτά τα συγκεκριμένα εγκλήματα μπορεί να είναι παραπλανητικές κατά καιρούς λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται κάτω από έναν γενικό όρο «εμπορία ανθρώπων». 
Εμπορία ανθρώπων μπορεί να μεταφραστεί από «εμπορία παιδιών έως ενήλικες σεξουαλικά συνευρισκόμενους που παγιδεύονται». 
 
Από τα άτομα που συνελήφθησαν, 106 από αυτούς κατηγορήθηκαν για εμπορία παιδιών, ενώ οι 72 κατηγορήθηκαν για απλή «πρόσκληση πορνείας». Συγκεκριμένα, ένας αριθμός ανθρώπων που συνελλήφθησαν ήταν στην πραγματικότητα τοπικά εξέχοντα πρόσωπα, όπως ένας καθηγητής, πρώην υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο, μέλος μιας ομάδας συγκέντρωσης χρημάτων για τον αθλητισμό του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και ένας από τους πρώην προέδρους της Seminole Boosters, Inc. 

Η επικεφαλής κακουργημάτων για την Εισαγγελία της Πολιτείας, Lorena Vollrath-Bueno, είπε: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ στην κοινότητά μας. Αλλά γίνεται."  



trueactivist

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια