Προσφατα
.

31.12.20

Γερμανία: Πληθαίνουν οι φωνές για την παράταση του lockdown

Πολιτικοί και υγειονομικοί αξιωματούχοι ζητούν να πατραταθεί το lockdown και μετά τις 10 Ιανουαρίου Πληθαίνουν οι φωνές υπέρ της παράτασης του lockdown μετά τις 10 Ιανουαρίου στην Γερμανία. 
 
H συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Σάσκια Έσκεν είπε σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Funke», ότι δεν πιστεύει πως «οι αριθμοί θα επέτρεπαν τη χαλάρωση τον Ιανουάριο». 
 
Παρόμοια δήλωση έκανε και ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πρωθυπουργός του Zάαρλαντ Τοπίας Χανς στην εφημερίδα «Rheinische Post»: «Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν είναι ικανοποιητικά. Εκτιμώ, ότι η ισχύς των μέτρων θα πρέπει να παραταθεί». Ο πρόεδρο της Ένωσης Γερμανικών Νοσοκομείων Γκέραλντ Γκας, ζήτησε σε συνέντευξή του στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland) «να διατηρηθούν οι περιορισμοί των επαφών, διαφορετικά τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα. 
 
Οι κλινικές έχουν καταγράψει περίπου δύο φορές περισσότερους ασθενείς Covid-19 σε σχέση με το πρώτο κύμα». Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ δήλωσε επίσης χτες το βράδυ σε εκπομπή του ραδιοτηλεοπτικου δικτύου RTL ότι «με τόσο μεγάλο αριθμό θανάτων (1.000 κάθε μέρα) θα πρέπει να παραταθεί το lockdown». Ωστόσο ο Μιούλερ έδωσε μια μικρή ελπίδα: «Ίσως θα πρέπει να ενεργήσουμε διαφορετικά σε τοπικό επίπεδο. Ίσως σε ορισμένα ομόσπονδα κρατίδια η κατάσταση να είναι πιο χαλαρή». 
 
Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν είχε δηλώσει ήδη τη Δευτέρα σε συνέντευξη του στα δίκτυα RTL και ntv: «Εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το όλο θέμα στις 5 Ιανουαρίου, όταν ξανασυναντηθούμε την επόμενη φορά (η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων), και ως εκ τούτου θα πρέπει να συνεχιστεί το lockdown». 
 
Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πρωθυπουργός τηε Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ δήλωσε επίσης χτες ότι αναμένει παράταση του lockdown. «Την προσδοκία ότι όλα θα τελειώσουν με το lockdown της επόμενης εβδομάδας νομίζω πως πρέπει να μην την καλλιεργούμε στους πολίτες. Θα πρέπει να αντέξουμε ακόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο αριθμός των θανάτων έχει φτάσει στα ύψη . 
 
Από αυτήν την άποψη, νομίζω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε σε λίγες μέρες αριθμούς που θα επέτρεπαν οτιδήποτε άλλο εκτός από την παράταση του lockdown. Εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί. Τα νοσοκομεία βρίσκονται στο όριο των δυνατοτήτων τους». 
 
 
 
RTL, Deutschlandfunk, Funke Mediengruppe,

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια