Προσφατα
.

5.12.20

ΕΕ: χρηματοδοτεί την παρακολούθηση iPhone και Facebook

Η αστυνομία σε όλο τον κόσμο λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από μια γνωστή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον καλύτερο τρόπο παρακολούθησης του iPhone και γενικότερα συσκευών της Apple, σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησε η Privacy International
 
Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι η CEPOL, μια υπηρεσία της ΕΕ για την επιβολή του νόμου, έδωσε οδηγίες σε αξιωματικούς σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ευρώπη ως την Αφρική, για τον τρόπο χρήσης κακόβουλου λογισμικού και άλλων εργαλείων. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσβαση σε τηλέφωνα των πολιτών και την παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εκπαίδευση χρηματοδοτήθηκε από ταμεία της ΕΕ και πήγε σε χώρες με ιστορικό παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει η Privacy International. 
 
Εξαγριωμένη για τις προηγούμενες μυστικές πρωτοβουλίες για επιτήρηση και όχι για την προστασία των ανθρώπων από αυτήν, η Privacy International και άλλοι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν άμεση μεταρρύθμιση, απαιτώντας τα χρήματα που προορίζονται για την κατάρτιση στο hacking να μεταφερθούν σε πιο αλτρουιστικά προγράμματα. 
 
Οι αποκαλύψεις ήρθαν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα σχέδια τους να περιορίσουν τις εξαγωγές εργαλείων κατασκοπείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
Η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Markéta Gregorová, η οποία βοήθησε στη συγκρότηση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ που καλύπτουν τις εξαγωγές εργαλείων παρακολούθησης, δήλωσε στο Forbes : 
 
“Απλώς κάναμε πολύ πιο δύσκολη την εξαγωγή εργαλείων επιτήρησης στον κυβερνοχώρο και είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι δικές μας υπηρεσίες επιβολής του νόμου εκπαιδεύουν δικτάτορες να κατασκοπεύουν τους ανθρώπους τους και να προτείνουμε μάλιστα και λογισμικό παρακολούθησης. Αυτό είναι απαράδεκτο και ασυμβίβαστο με τις αξίες και τις ενέργειές μας για μεταρρύθμιση. “ 
 
 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια