Προσφατα
.

17.12.20

Κι όμως λεφτά υπάρχουν

Κατερίνα Γκαράνη  
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος προκύπτει ότι το 2019 ήταν μία ακόμη χρονιά ανόδου όσον αφορά τις δαπάνες των Ελλήνων για γιορτές στο εξωτερικό. Το 2019 ένας στους δύο Έλληνες δήλωσε ότι θα ταξιδέψει εκτός συνόρων,ενώ μόνο το 31% θα προτιμήσει τη χώρα μας. Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ τα χρήματα που ξόδεψαν πέρυσι για τα ταξίδια τους. 

2,5 δις έβγαλαν δηλαδή οι Έλληνες στο εξωτερικό μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Το ποσό αυτό δεν αφορά τουρισμό όλον τον χρόνο αλλά τον τουρισμό αποκλειστικά στις γιορτές των Χριστουγέννων. Το 2019 ένας στους δύο Έλληνες δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κρατήσεις έχουν γίνει και φέτος για να γιορτάσουν εκτός Ελλάδας τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. 
Πάμε όμως στα εντός και πόσο τελικά ζουν στην πραγματικότητα της πανδημίας οι Έλληνες. Είναι η πρώτη χρονιά που οι κρατήσεις για ξενώνες, μονοκατοικίες αλλά και challet ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο όταν άλλες χρονιές ξεκινούσαν από τον Νοέμβριο. Η πληρότητα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ήταν σε κρατήσεις: Αράχωβα η πληρότητα αγγίζει 83% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 90 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Μέτσοβο, η πληρότητα αγγίζει το 96% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 84 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Καλάβρυτα η πληρότητα αγγίζει το 77% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 95 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Καρπενήσι η πληρότητα αγγίζει το 88% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 83% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. 
Πώς όλη αυτή η πραγματικότητα των αριθμών και δεδομένων συνάδει ότι "θα πεινάσουμε από τα lockdown" αλλά και ότι για τους Έλληνες το να σμίγουν οι οικογένειες και οι φίλοι στα σπίτια για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι κάτι που φέτος θα τους πονέσει πολύ αν το χάσουν, δεν ξέρω. Τα στοιχεία δείχνουν ότι γιορτές γινόταν χώρια. Και σίγουρα τα γερόντια δεν χώραγαν σε αυτές. Αρα αφήστε τα "το πόσο θέλω να πάρω αγκαλιά τους γονείς μου και τα αδέλφια μου" τουλάχιστον όσοι γίνεστε υπερβολικές Βουγιουκλάκηδες. 
Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας νομίζω. Εννοείται ότι ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει τα λεφτά του αλλά το να σκοτώνεις τον διπλανό για να περνάς εσύ καλά, έχει τεράστια διαφορά. Μην μου θέλετε λοιπόν ΜΕΘ γιατί τις ΜΕΘ τις πληρώνουμε όλοι και σίγουρα και αυτοί που περνάνε τον 10ο Χειμώνα χωρίς θέρμανση στο σπίτι και αντί για την "παραδοσιακή γαλοπούλα" θα την βγάλουν με γεμιστό με τίποτε χοντρό μακαρόνι.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια