Προσφατα
.

25.12.20

Στρατός και αστυνομία θα «συνοδεύσουν» τα εμβόλια

Με κομμένη την ανάσα αναμένουν οι χώρες της Ευρώπης την έλευση του εμβολίου, με σκοπό την έναρξη των εμβολιασμών, που αναμένεται να σώσει τον πλανήτη από τον φονικό ιό. 
 
Από την Τρίτη το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναχώρησαν τα φορτηγά από το εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο μεταφέροντας μαζί με χιλιάδες δόσεις εμβολίων, την ελπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως αποκαλύπτει το MEGA, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, στον Προμαχώνα. 
 
Εκεί αναμένεται να βρεθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προκειμένου να υποδεχτούν τα φορτηγά. Με το περάσουν τα σύνορα της χώρας μας τα φορτηγά που μεταφέρουν το εμβόλιο, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Ιπποκράτης». 
 
Από τον Προμαχώνα, όπου αρχικά θα φτάσουν τα εμβόλια, με μυστικότητα θα μεταφερθούν αρχικά στην αποθήκη στην Αττική και από εκεί με συνοδεία αστυνομίας θα μεταφερθούν στις μεγάλες αποθήκες σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα. Αστυνομία, στρατός, ελικόπτερα και ότι άλλο χρειαστεί θα συνοδεύουν τα φορτηγά μέχρι να φτάσουν στην Αττική. 
 
Από κει και πέρα οι δόσεις του εμβολίου θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί, ενώ στη θα μεταφερθούν σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα, με σκοπό να προχωρήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια