Προσφατα
.

8.12.20

Για την μέρα των ευχαριστιών έκαναν ουρές για τρόφιμα

Την εβδομάδα της ημέρας των ευχαριστιών έγιναν τεράστιες ουρές σε τράπεζες τροφίμων όπου οι άνθρωποι περίμεναν περισσότερο από 5 ώρες 
 
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών, οι τράπεζες τροφίμων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες είδαν τεράστιες ουρές στις πόρτες τους με οικογένειες που αγωνίζονταν να πάρουν λίγο φαγητό και βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτών των μικρών διακοπών. 
 
Η Κοινοτική Τράπεζα Τροφίμων του Ρόουντ Άιλαντ ανέφερε ότι υπήρχε μια εκτίμηση περίπου 1 στα 4 νοικοκυριά μόνο στην πολιτεία τους αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια. Οι τράπεζες τροφίμων σε αυτήν την περιοχή σημείωσαν αύξηση της ζήτησης κατά 26% το 2020. 
 
Ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας τροφίμων δήλωσε στο The Providence Journal «Δεν νομίζω ότι θα το ξεπεράσουν αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει άλλο λογαριασμό ανακούφισης COVID-19». 
 
Σύμφωνα με το The Hill, η North Texas Food Bank είπε στο Dallas Morning News ότι έδωσε μια πρόχειρη εκτίμηση 8.500 γευμάτων, που είναι 1.000 περισσότερα από μια κανονική χρονιά. Υπήρξαν επίσης αναφορές που ανέφεραν ότι οι άνθρωποι περίμεναν στη σειρά για περισσότερες από πέντε ώρες σε ορισμένες τράπεζες τροφίμων. 
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας τροφίμων, Trisha Cunningham είπε: «γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι χρειάζονται φαγητό αλλιώς δεν θα περίμεναν τόσες ώρες. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οποιοσδήποτε χρειάζεται φαγητό θα έχει πρόσβαση σε αυτό. "  
 
Αναφέρθηκε επίσης αριθμός ατόμων που χρειάζονταν φαγητό και βοήθεια σε μέρη όπως η Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϋ και άλλες περιοχές. Λόγω της πανδημίας COVID-19 που έχει πληγώσει σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο, υπάρχουν εκατομμύρια που έχουν χάσει τη δουλειά τους και μόνο λίγα μέρη για να απευθυνθούν για βοήθεια. 
 
Μέχρι σήμερα, η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Μόνο τον τελευταίο μήνα, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε 751.000 νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 10/24.  Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι οι επίσημοι αριθμοί ανεργίας αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα της αγοράς. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που εργάστηκαν στην "μαύρη" οικονομία ή, επίσης, δεν έχουν πρόσβαση σε επιδόματα ανεργίας που δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς τους αριθμούς. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια