Προσφατα
.

16.12.20

Ευρωπαϊκή ετικέτα καλής μεταχείρισης των ζώων

Υπογραμμίζοντας τον πρωταρχικό στόχο της βελτίωσης της καλής διαβίωσης των ζώων για όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα παραγωγής τροφίμων, η Κομισιόν προέβη στην έγκριση συμπερασμάτων για ένα ευρωπαϊκό σήμα καλής μεταχείρισης των ζώων. 
 
Μέσω των εγκεκριμένων συμπερασμάτων, το Συμβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση σχετικά με μια ευρωπαϊκή ετικέτα καλής μεταχείρισης των ζώων για τρόφιμα που παράγονται σύμφωνα με πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων υψηλότερα από εκείνα της νομοθεσίας της ΕΕ. 
 
Όπως επισήμανε η Julia Klöckner, ομοσπονδιακή υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας, «η καλή διαβίωση των ζώων υπήρξε προτεραιότητα για την Προεδρία και είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω ότι γίνεται πλέον προτεραιότητα της ΕΕ για πιο φιλόδοξα και υψηλότερα πρότυπα. 
 
Μια κοινή ετικέτα της ΕΕ για την καλή μεταχείριση των ζώων θα αύξανε την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στις αγορές μας και θα επέτρεπε στους καταναλωτές να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές. Θα βοηθούσε επίσης την επιβράβευση των παραγωγών που τηρούν αυτά τα πρότυπα». 
 
Οι υπουργοί υποστήριξαν τις απαιτήσεις των καταναλωτών να αναγνωρίζουν εύκολα τα τρόφιμα που παράγονται βάσει ισχυρότερων προτύπων καλής διαβίωσης των ζώων και, μέσω των συμπερασμάτων, ζήτησαν να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια κατά την ανάπτυξη σήματος σε επίπεδο ΕΕ. 
 
Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί τόνισαν την ανάγκη να υπερβούν τις τρέχουσες νομικές απαιτήσεις της ΕΕ για την καλή μεταχείριση των ζώων, να συμπεριλάβουν σταδιακά όλα τα είδη ζωικού κεφαλαίου στην ετικέτα που καλύπτει ολόκληρη τη διάρκεια ζωής τους (επίσης, μεταφορά και σφαγή) και να διασφαλιστεί η ομαλή αλληλεπίδραση με τις υπάρχουσες ετικέτες. 


in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια