Προσφατα
.

21.12.20

Βρετανία : Χαμός στα σούπερ μάρκετ

Λίγο το επερχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία, λίγο το νέο lockdown σε ορισμένες περιοχές και ο διεθνής αποκλεισμός εξαιτίας του νέου στελέχους του κοροναϊού, και οι Βρετανοί πανικοβλήθηκαν για άλλη μια φορά και έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα απαραίτητα υλικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους. 
 
Οι εικόνες από τα βρετανικά σούπερ μάρκετ έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς, αφού επικρατούν συνθήκες συνωστισμού εντός των καταστημάτων και τα ράφια έχουν αδειάσει από βασικά προϊόντα. 
 
Ανάρπαστα έγιναν τα κάθε είδους ψωμιά, οι κονσέρβες, οι γαλοπούλες, τα φρούτα και τα λαχανικά. Σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά στο Μπρίστολ, οι καταναλωτές έκαναν «ουρά» από τις 5.50 τα ξημερώματα, ενώ ο ήλιος δεν είχε ακόμα ανατείλει, με το ψιλόβροχο να κάνει τις συνθήκες αναμονής ακόμα χειρότερες. 
 
Waitrose, Henleaze 7.37am. 40 minute queue. And I only wanted some Christmas Crackers! pic.twitter.com/HVt6zFG4Vu — David Sweeting (@Chewy_Sweets) December 21, 2020 Waitrose, north London… in the rain at 8.10 this morning 😢😳 pic.twitter.com/3T6viMNH5I — Karin Carver (@karindcarver) December 21, 2020 
 
Η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε από τους πολίτες να «ηρεμήσουν», καθώς οι εμπορικές μετακινήσεις με τη Γαλλία αναμένεται να ανοίξουν και πάλι, ενώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι υπάρχουν επάρκεια των αγαπημένων τροφίμων και ποτών για τα γιορτινά τραπέζια. 
 
Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως: «Έχουμε ανθεκτικές εφοδιαστικές αλυσίδες. Ο κόσμος πρέπει να κάνει τις αγορές του με κανονικό τρόπο». Προειδοποιήσεις για ελλείψεις αγαθών Πάντως, ο βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury προειδοποίησε σήμερα ότι εντός ημερών θα αρχίσουν να είναι εμφανείς οι ελλείψεις στα ράφια εάν δεν αποκατασταθεί γρήγορα η σύνδεση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές με την ηπειρωτική Ευρώπη. 
 
«Εάν δεν αλλάξει κάτι, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ελλείψεις τις επόμενες ημέρες σε μαρούλι, κάποια χορταρικά, κουνουπίδι, μπρόκολο και εσπεριδοειδή –όλα εκ των οποίων εισάγονται από την ηπειρωτική Ευρώπη αυτή την περίοδο του χρόνου», ανέφερε η εταιρία. 
 
Oh man… Worst I’ve ever seen the queues at Waitrose. Now another 10 people have joined the queue behind me!☹️ pic.twitter.com/IMCqpKV6cP — Chris Deverell (@TxtDrive) December 21, 2020 
 
Ο όμιλος ανέφερε ότι προμηθεύεται ό,τι μπορεί από εγχώριες εταιρίες και ότι αναζητά εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς για τα προϊόντα που προέρχονται από την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον σύνδεσμο λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας (BRC), οι εταιρίες λιανικής πώλησης έχουν επαρκές στοκ σε προϊόντα ενόψει των Χριστουγέννων, το οποίο θα αποτρέψει τα όποια άμεσα προβλήματα. 
 
Epic trip to Waitrose earlier to pick up £330 worth of food for All Saints’ families. Thank you to the Sophie and the Saltash team. My car is full! pic.twitter.com/ePxFoafcs4 — Lee Sargeant (@ljsargeant) December 14, 2020 
 
Ο BRC προειδοποίησε, ωστόσο, ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των γαλλικών συνόρων θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο διανύει τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Δεκεμβρίου.  

 in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια