Προσφατα
.

4.12.20

Το τελευταίο μεροκάματο

Άλλος ένας διανομέας φαγητού έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, αυτήν τη φορά στην Αλεξανδρούπολη όπου 38χρονος έπεσε με το μηχανάκι του σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού. 
 
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιφερειακή οδό της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το μηχανάκι που οδηγούσε ο 38χρονος διανομέας φαγητού, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. 
 
Ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου κατέληξε. «Αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς» «Την Τετάρτη το μεσημέρι έχασε τη ζωή του ένας συνάδελφός μας διανομέας. Χάνοντας τον έλεγχο του δικύκλου έπεσε πάνω σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού στον περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης. 
 
Ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εβρου. «Οι συνάδελφοι διανομείς (delivery)αγωνίζονται να ανταποκριθούν στον υπέρμετρο φόρτο εργασίας που έχει συσσωρευτεί, λόγω της πανδημίας, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα για το μεροκάματο-φιλοδώρημα που λαμβάνουν» προστίθεται στην ανακοίνωση. 
 
«Εργάζονται πάνω από 12 ώρες» «Η πίεση που δέχονται από τους εργοδότες τους για να μεταφέρονται γρήγορα οι παραγγελίες, ο εξοπλισμός μέσων ατομικής προστασίας που δεν δίνεται από τους εργοδότες (Μπουφάν, κράνος, γάντια κλπ.), αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί, ενώ παράλληλα εργάζονται πάνω από 12 ώρες καθημερινά ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι» τονίζεται. Και η ανακοίνωση καταλήγει: 
«Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια του Εργατικού δυστυχήματος. Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου».

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια