Προσφατα
.

23.12.20

Δανία: Πλούτισε κατά 930 δισ. δολάρια εν μέσω πανδημίας

Βαριά σκιά στην Ευρώπη και διεθνώς έριξε η υγειονομική κρίση καθώς τα κράτη αυξάνουν τις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
 
Ωστόσο, υπάρχει μία χώρα που αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, καθώς η οικονομία της ενισχύθηκε κατά 930 δισ. δολάρια εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται για τη σκανδιναβική χερσόνησο και πιο συγκεκριμένα στη Δανία. 
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα νοικοκυριά στη Δανία είχαν καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία – κυρίως με τη μορφή μετοχών και ομολόγων – 5,66 τρισεκατομμύρια κορώνες (930 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας. 
 
Tα τελευταία δύο τρίμηνα, ο πλούτος σε περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκε κατά 709 δισ. κορώνες, υπερκαλύπτοντας την πτώση ύψους 541 δισ. κορώνων κατά το πρώτο τρίμηνο, όταν η πανδημία έπληξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές. 
 
H κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι ο χρηματοοικονομικός πλούτος πρόκειται να αυξηθεί σε νέα επίπεδα ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι αγορές συνεχίζουν το ανοδικό τους σερί. 
 
Αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις του νέου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Δανίας, σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού. Το μέσο οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται περίπου στα 2 εκατ. κορώνες, αλλά η πλειονότητα των νοικοκυριών κατέχει λιγότερα από αυτά, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα. Το 43% των αποταμιεύσεων από συντάξεις βρίσκεται στα χέρια του 10% του πληθυσμού. 


in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια