Προσφατα
.

20.11.20

«Lockdown» στους κύκνους

Σε Lockdown οι κύκνοι στην Μπριζ. 
Αντιμέτωπο με έξαρση της γρίπης των πτηνών είναι το Βέλγιο. Οι αρχές διέταξαν όλους τους κτηνοτρόφους και τους μεμονωμένους ιδιοκτήτες πτηνών να κρατήσουν τα ζώα περιορισμένα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 120 κύκνων στον δήμο της Μπριζ. 
 
Η γρίπη των πτηνών εξαπλώθηκε πρόσφατα στη Δυτική Ευρώπη μετά από εστίες στη Ρωσία και το Καζακστάν αυτό το καλοκαίρι.Τρία άγρια πτηνά που έμειναν σε καταφύγιο στην Οστάνδη βρέθηκαν θετικά τον ιό H5N8, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημόσιας υγείας του Sciensano. 
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπριζ Ντιρκ Ντε Φάου: «Η Μπριζ είναι γνωστή λόγω των κύκνων της, κολυμπούν στα ποτάμια και τα κανάλια μας.Στην Μπριζ έχουμε περισσότερους από 120 κύκνους, αλλά λόγω της γρίπης των πτηνών , πρέπει να τα βγάλουμε από τα κανάλια και να τα διατηρήσουμε ασφαλή εδώ σε αυτό το μέρος. Όλοι οι κύκνοι πρέπει να απομακρυνθούν, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να τους πιάσουμε». 
 
Τα νέα μέτρα θα εφαρμοσθούν από την Κυριακή και θα ισχύουν για ιδιωτικά εκτροφεία πουλερικών καθώς και για ιδιώτες. Εκτός από τα κρούσματα που δηλώθηκαν στις Κάτω Χώρες, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα σε άγρια πτηνά στη Γερμανία και έξαρση στις 3 Νοεμβρίου στα βορειοδυτικά της Αγγλίας. 
 
 
euronews

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια