Προσφατα
.

18.11.20

Θανάτωση μετά την τρίτη παραβίαση βόλτας με σκυλιά

Κίνα : Μέτρο για απαγόρευση της βόλτας με σκυλιά – Θανάτωση μετά την τρίτη παραβίαση 
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι αρχές θα μπορούν να προχωρήσουν στην κατάσχεση και στη θανάτωση των ζώων εκείνων των ιδιοκτητών που θα παραβιάσουν για τρίτη φορά το μέτρο 
 
Μέτρο με το οποίο θα απαγορεύει στους ιδιοκτήτες σκύλων να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους, από τις 20 Νοεμβρίου, αναμένεται να επανεξετάσει κομητεία στην επαρχία Ουχάν της Κίνας. 
 
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι αρχές θα μπορούν να προχωρήσουν στην κατάσχεση και στη θανάτωση των ζώων εκείνων των ιδιοκτητών που θα παραβιάσουν για τρίτη φορά το μέτρο. 
 
Όπως αναφέρει το BBC, αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως με αυτό τον τρόπο θα προστατευθούν οι κάτοικοι καθώς υπήρξαν περιστατικά κατά τα οποία σκυλιά, που κυκλοφορούσαν χωρίς λουρί, είχαν δαγκώσει ανθρώπους. 
 
Ηχηρές αντιδράσεις 
Ωστόσο, το μέτρο προκάλεσε την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωθώντας τους αξιωματούχους να δηλώσουν πως θα επανεξεταστεί. 
 
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «ακραίο» μέτρο, ενώ ένας σημείωσε πως «πρόκειται για μη πολιτισμένη πολιτική για την προώθηση της «πολιτισμένης» εκτροφής σκύλων». Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η οδηγία εκδόθηκε στις 13 Νοεμβρίου και ζητάει από τους ιδιοκτήτες των σκύλων να κρατούν τα ζώα στο σπίτι τους, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για προώθηση «πολιτισμένων» συνηθειών εκτροφής σκύλων. 
 
Ειδικοί στηλίτευσαν το μέτρο αναφέροντας πως η υγεία των ζώων κινδυνεύει και κάλεσαν για εκπαίδευση των ιδιοκτητών αντί για απαγόρευση των περιπάτων, αλλά και για μέτρα ώστε τα σκυλιά να βγαίνουν για βόλτα υποχρεωτικά με λουρί. 
 
Στους ιδιοκτήτες σκύλων, την πρώτη φορά που θα παραβιάζουν το μέτρο θα γίνεται προειδοποίηση, τη δεύτερη θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο, ενώ την τρίτη το κατοικίδιό τους θα κατάσχεται και θα θανατώνεται. 
 
Σημειώνεται πως σε περίπτωση που το μέτρο τεθεί τελικά σε εφαρμογή θα είναι πρώτη πλήρης απαγόρευση περιπάτων με σκύλους για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια