Προσφατα
.

13.11.20

Ο Βρετανός πρωθυπουργός με τον Μπιλ Γκέιτς για την εφαρμογή του «παγκόσμιου» εμβολίου

Ο Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη βρετανική προεδρία της G7 το 2021 για να εφαρμόσει την «παγκόσμια προσέγγιση» του Ιδρύματος Γκέιτς για την «ασφάλεια της υγείας» 
 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επί του παρόντος επικρίνεται για την επιβολή και άλλου lockdown βάσει αμφισβητούμενων δεδομένων, συναντήθηκε με τον Μπιλ Γκέιτς για να συζητήσει την εφαρμογή ενός παγκόσμιου προγράμματος «ασφάλειας της υγείας» χρησιμοποιώντας τη Βρετανική προεδρία της G7 για να επιταχύνει τη διαδικασία. 
 
Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Γκέιτς μαζί με τους Διευθύνοντες Συμβούλους των δέκα μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου για να προωθήσουν σχέδια για την ανάπτυξη του εμβολίου για τον κοροναϊό. Κάθε Διευθύνων Σύμβουλος συμφώνησε να δεσμευτεί για την παροχή «δίκαιης» πρόσβασης σε όλο τον κόσμο στο εμβόλιο όταν θα είναι έτοιμο. 
 
Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η ευκαιρία που δίνει η Προεδρία της G7 το 2021 στη Βρετανία θα επιτρέψει στο έθνος να ηγηθεί ενός παγκόσμιου σχεδίου υγείας που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates σε συνεργασία με το Wellcome Trust. Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον Γκέιτς στα Ηνωμένα Έθνη τον Σεπτέμβριο, όπου ζήτησε να αναθεωρηθεί η ικανότητα της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας να παράγει «εμβόλια και θεραπείες». 
 
Ο Τζόνσον χαιρέτισε την προσπάθεια ως «νέα εποχή συνεργασίας για την επίλυση προβλημάτων» και «ετοιμότητα για πανδημία», προσθέτοντας ότι θα είναι μια «πραγματικά παγκόσμια προσπάθεια». Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έπρεπε να είχαν λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις του Γκέιτς πριν από χρόνια, και τώρα πρέπει να συνεργαστούν με το Ίδρυμά του για να αποτρέψουν «κάτι σαν πανδημία να ξανασυμβεί ξανά». 
 
Ο Γκέιτς σημείωσε ότι «ο κόσμος χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική, μια συνεκτική προσέγγιση στη χρηματοδότηση και κατασκευή δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, δοκιμών και φαρμάκων και ένα δίκτυο παρακολούθησης για νέες απειλές. 
 
«Είμαστε τυχεροί που ο πρωθυπουργός Τζόνσον έχει επινοήσει ένα έξυπνο σχέδιο για να κάνει ακριβώς αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ίδρυμά μας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνησή του και άλλους για να το κάνει πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Γκέιτς. 
 
Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει το εμβόλιο κοροναϊού σε επίπεδο που δεν έχει ξανασυμβεί, κινητοποιώντας  τον στρατό με κέντρα εμβολιασμού ατόμων σε γήπεδα, αθλητικές αίθουσες και εμπορικά κέντρα. 
Έχει χαρακτηριστεί ως «η μεγαλύτερη εφοδιαστική προσπάθεια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». 
 
Ο Γκέιτς έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό έως ότου «πολλοί άνθρωποι» πάρουν ένα δεύτερο «εξαιρετικά αποτελεσματικό» εμβόλιο κοροναϊού που θα μπορούσε να είναι μετά από αρκετά χρόνια . 
 
Την περασμένη εβδομάδα, ο Γκέιτς προέβλεψε ότι ένα «σενάριο καλύτερης περίπτωσης» για την επιστροφή στο φυσιολογικό θα ήταν το τέλος του 2021, μια ημερομηνία που πληροί τις προϋποθέσεις, «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν αυτά τα εμβόλια θα επιτύχουν». Ο δισεκατομμυριούχος πρότεινε επίσης ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να «βρουν» τρόπους «μείωσης της διστακτικότητας των εμβολίων», απέναντι στις «θεωρίες συνωμοσίας» κατά των εμβολίων.


 

summit.news

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια