Προσφατα
.

4.11.20

Αντεπίθεση Γάλλων στο Μάλι

Γαλλικές αεροπορικές επιθέσεις σκοτώνουν περισσότερους από 50 ισλαμιστές μαχητές στο Μάλι μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι και τη Νίκαια 
 
Τη Δευτέρα, η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις που σκότωσαν πάνω από 50 ισλαμιστές μαχητές στο Μάλι. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας και της Μπουρκίνα Φάσο. 
 
«Στις 30 Οκτωβρίου στο Μάλι, η δύναμη του Barkhane διεξήγαγε επιχείρηση και  εξουδετέρωσε περισσότερους από 50 τζιχαντιστές, κατάσχεσε όπλα και υλικό», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωρεντία Παρλί. 
 
Η επιχείρηση Barkhane είναι μια επιχείρηση κατά της εξέγερσης υπό την ηγεσία της Γαλλίας στην περιοχή Σαχέλ της Αφρικής και συνεχίζεται από το 2014. Η Γαλλία, είναι πρώην αποικιακή δύναμη στην περιοχή, παρενέβη για πρώτη φορά στο Μάλι το 2013. 
 
Η Παρλί είπε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε αφού ένα drone ανακάλυψε μια μεγάλη φάλαγγα μοτοσικλετών στην περιοχή «τρία σύνορα». Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με ένα drone και δύο γαλλικά αεροσκάφη Mirage. 
Η Παρλί είπε ότι η επίθεση αποτέλεσε «σημαντικό χτύπημα» για την Ansarul Islam, μια ισλαμική πολιτοφυλακή που όπως είπε η ίδια συνδέεται με την Αλ Κάιντα. 
 
Το να σκοτώσεις 50 μαχητές σε μία επιχείρηση είναι ένα υψηλό ποσοστό "επιτυχίας" για τους Γάλλους στο Μάλι. Η τελευταία επίθεση με παρόμοιο αριθμό θυμάτων έλαβε χώρα μεταξύ 9 και 17 Φεβρουαρίου, όταν δύο γαλλικές επιχειρήσεις που έγιναν σκότωσαν περίπου 50 μαχητές. 
 
Η επιχείρηση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε αφού δύο τρομοκρατικές επιθέσεις έπληξαν τη Γαλλία και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η γαλλική επίθεση στο Μάλι μπορεί να σχετίζεται με αυτές. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια