Προσφατα
.

13.11.20

Πρόστιμο σε άπορο την ώρα που πήγαινε να πάρει συσσίτιο

Απίστευτα περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την αυστηρότητα των αρχών κατά πολιτών, όσον αφορά τα μέτρα για τον κοροναϊό. 
 
Σύμφωνα με νέα καταγγελία, σε άπορο άνθρωπο στα Χανιά, ο οποίος ζει σε κτίριο χωρίς ρεύμα και νερό, σχεδόν ετοιμόρροπο, του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. 
 
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στα Χανιώτικα Νέα, από κατοίκους της περιοχής που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μπήκε πρόστιμο στον 61χρονο επειδή κρατούσε τη μάσκα στο χέρι και δεν τη φορούσε την ώρα που πήγαινε στα συσσίτια της Σπλάντζιας για να πάρει φαγητό. 
 
«Ο άνθρωπος και η γυναίκα του ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, που μέσα στο δωμάτιο τους στάζει από παντού. Η γειτονιά τους προσφέρει ένα πιάτο φαγητό. Είναι φιλήσυχοι, δεν ενοχλούν κανένα, κάθονται στο παγκάκι έξω από το σπίτι τους ή θα πάνε μέχρι τα συσσίτια. 
 
Ο άνθρωπος είχε στο χέρι του την μάσκα, θα μπορούσαν να του κάνουν παρατήρηση να τη βάλει όχι να του επιβάλλουν πρόστιμο 300 ευρώ» ανέφερε κάτοικος της περιοχής στα «Χ.Ν.». 
 
Τα «Χ.Ν.» βρέθηκαν στο χώρο όπου ζει ο 61χρονος βουλγαρικής καταγωγής με την 66χρονη σύζυγο του. Το ζευγάρι ζει στην Ελλάδα από το 1990 και δούλευε για πολλά χρόνια σε αγροτικές εργασίες. Πλέον έχει καιρό να δουλέψει και του έχει παραχωρηθεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Κροκιδά. 
 
Το σπίτι δεν έχει ρεύμα, ούτε νερό, ενώ κάθε φορά που βρέχει κυριολεκτικά πλημμυρίζει αφού είναι ανοικτό από παντού! Προκειμένου να πάρει νερό αναγκάζεται να πηγαίνει στον ιερό ναό του Αγίου Χαράλαμπου, ενώ το φαγητό το παίρνει από το συσσίτιο της Σπλάντζιας. 
 
«Είχα τη μάσκα στο χέρι δεν τη φορούσα. Αλλά 300 ευρώ πού θα τα βρω για να πληρώσω; Βλέπετε και εσείς σε τι συνθήκες ζούμε…» ανέφερε στα Χ.Ν. 
 
Άστεγος… παραβάτης 
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε μια είδηση από την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε άστεγο συμπολίτη μας στα Γιαννιτσά με την αιτιολογία της «μετακίνησης πεζού στερούμενου βεβαίωσης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή». 
 
Όπως αποκαλύπτει το GrTimes, σήμερα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία από το έγγραφο του προστίμου που δέχθηκε ο άστεγος αυτός άνθρωπος. Όπως φαίνεται, ως διεύθυνση κατοικίας αναφέρεται η περιοχή που βρέθηκε ο άνθρωπος (Γιαννιτσά), ενώ στον Ταχυδρομικό Κώδικα αναγράφεται η λέξη «άστεγος».

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια