Προσφατα
.

11.11.20

Χιλιάδες γουρούνια οδηγούνται σε ευθανασία

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός οδηγεί χιλιάδες γουρούνια σε ευθανασία. Οι μονάδες μεταποίησης κρέατος διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. 
 
Εκατοντάδες χιλιάδες γουρούνια οδηγούνται σε ευθανασία στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχουν κλείσει ή περιορίσει τη λειτουργία τους τα εργοστάσια μεταποίησης του χοιρινού κρέατος, θεωρούμενα ως υπεύθυνα για την εκτόξευση των κρουσμάτων Covid-19. 
 
Οι κτηνοτροφικές μονάδες υποχρεώθηκαν να θανατώσουν πάρα πολλά γουρούνια που είχαν εκθρέψει για τη γιγάντια αγορά των ΗΠΑ, καθώς δεν είχαν πια τι να τα κάνουν, δεδομένου ότι οι μονάδες-πελάτες τους είχαν διακόψει τη λειτουργία τους. 
 
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 9 δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται στις ΗΠΑ για να φτάσουν στο πιάτο των καταναλωτών. Όμως φέτος δεκάδες εργοστάσια μεταποίησης κρέατος έκλεισαν, καθώς μόνο στους τρεις πρώτους μήνες της πανδημίες πάνω από 25.000 εργάτες σε αυτά είχαν κολλήσει τον κορωνοϊό. 
 
Όπως φαίνεται, ο συνωστισμός των εργατών σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ευνοεί τη μετάδοση του κορωνοϊού, πράγμα που έχει εντοπιστεί σε αντίστοιχες μονάδες και στην Ελλάδα. 
 
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η συνάθροιση-μποτιλιάρισμα εκατομμυρίων χοίρων στις κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίοι είχαν κολλήσει στην αλυσίδα παραγωγής κρέατος, καθώς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν πια στα εργοστάσια μεταποίησης. 
 
Η μερική επαναλειτουργία των μονάδων μεταποίησης δεν αρκεί για να απορροφήσει την παραγωγή των χοιρινών, με αποτέλεσμα να αναζητηθούν λύσεις όπως η ευθανασία των ζώων ή η μεταφορά τους σε ειδικές φάρμες όπου δίνεται μια… δεύτερη ευκαιρία στα γουρούνια, επιτρέποντάς τους να ζήσουν περισσότερο με την προοπτική ότι όταν ξαναρχίσει η κανονική λειτουργία των μονάδων μεταποίησης τα γουρούνια εκείνα θα καταλήξουν τελικά στον αρχικό τους προορισμό. 
 
 
Business Insider

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια