Προσφατα
.

27.10.20

Το υπερόπλο του Elon Musk

Ένας «πολεμικός πύραυλος» που μπορεί να μεταφέρει 80 τόνους πολεμικού υλικού οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε μία ώρα θα κατασκευαστεί από τον Elon Musk για τον στρατό των ΗΠΑ 
 
Το Πεντάγωνο έχει υπογράψει συμφωνία με την αεροδιαστημική εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Elon Musk για έναν πύραυλο που μπορεί να παραδώσει 80 τόνους πολεμικού φορτίου οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε μία μόνο ώρα. 
Η νέα συμφωνία θα φέρει επανάσταση στον εφοδιασμό πολέμου και θα μπορούσε να μεταφέρει όπλα οπουδήποτε στον κόσμο 15 φορές ταχύτερα από το σημερινό πρότυπο στις μεγάλες στρατιωτικές μεταφορές, τα αεροσκάφη Boeing C17 Globemaster III. 
 
Ο πύραυλος SpaceX που θα κατασκευαστεί θα ταξιδεύει με 7.500 μίλια / ώρα και θα μπορούσε να παραδώσει, για παράδειγμα, από τη Φλόριντα στο Αφγανιστάν, ένα ταξίδι 7.652 μιλίων, σε μια ώρα. 
Συγκρίνετέ το αυτό με τα αεροσκάφη C-17 ύψους 218 εκατομμυρίων δολαρίων, που χρησιμοποιούνται των οποίων το ταξίδι θα διαρκούσε 15 ώρες, ταξιδεύοντας με λίγο πάνω από 500 μίλια / ώρα. 
 
Ο στρατηγός Stephen Lyons της Αμερικανικής Διοίκησης Μεταφορών είπε: «Σκεφτείτε να στέλνετε το ισοδύναμο ωφέλιμου φορτίου ενός C-17 οπουδήποτε στον κόσμο σε λιγότερο από μία ώρα.» Και πρόσθεσε με ενθουσιασμό: «Μπορώ να σας πω ότι το SpaceX κινείται πολύ, πολύ γρήγορα σε αυτόν τον τομέα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την ομάδα που συνεργάζεται με το SpaceX. " 
 
Η εταιρεία SpaceX είχε αρχικά ως στόχο να συνεχίσει τον αποικισμό του Άρη και να φέρει επανάσταση στη διαστημική μεταφορά, ελαχιστοποιώντας δραστικά το κόστος διαστημικών ταξιδιών. Ωστόσο, η SpaceX ήταν πρόθυμη να βοηθήσει το Πεντάγωνο για να αυξήσει και να εξασφαλίσει τη στρατιωτική κυριαρχία των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον πλανήτη. 
 
Πρόσφατα, η εταιρεία του Elon Musk κέρδισε συμβόλαιο 149 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Οργανισμό Διαστημικής Ανάπτυξης του αμερικανικού στρατού για την παραγωγή τεσσάρων νέων δορυφόρων παρακολούθησης πυραύλων που θα είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες παρακολούθησης πυραύλων υπερύθρων ευρείας γωνίας. 
 
Ο αμερικανικός στρατός συνεργάστηκε επίσης με την SpaceX για την ανάπτυξη νέων στρατιωτικών δικτύων πλοήγησης χρησιμοποιώντας τους ευρυζωνικούς δορυφόρους Starlink της εταιρείας. 
Τον περασμένο Αύγουστο, η SpaceX πέτυχε επίσης να πάρει το 40% ενός έργου του Πεντάγωνου δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εκτόξευση νέων πυραύλων για τη Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ. Το υπόλοιπο 60% δόθηκε στην United Launch Alliance, μια κοινοπραξία των διαστημικών τμημάτων της Boeing και της Lockheed Martin. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια