Προσφατα
.

7.10.20

Ελλείψεις τροφίμων στις ΗΠΑ

Οι κορυφαίες τράπεζες τροφίμων στις ΗΠΑ προειδοποιούν για πανεθνικές "ελλείψεις γευμάτων" τους επόμενους 12 μήνες. 
 
Η πανδημία του ιού και η επακόλουθη ύφεση, συντρίβουν εκατομμύρια νοικοκυριά, έχοντας δημιουργήσει μια νέα εποχή πείνας σε εθνικό επίπεδο. 
 
Μετά από επτά μήνες από το χάος του κοροναϊού, προκαλώντας εκτεταμένη ανεργία και κατάρρευση των μικρών επιχειρήσεων, εκατομμύρια Αμερικανοί πεινούν για πρώτη φορά στη ζωή τους. 
Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν στραφεί στις τοπικές τράπεζες τροφίμων, καθώς η επισιτιστική ανασφάλεια κινείται εκτός ελέγχου. 
 
Σύμφωνα με την έρευνα οικιακού προγραμματισμού του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ από τα τέλη Αυγούστου, περίπου το 10% των ενηλίκων, 22,3 εκατομμύρια, ανέφεραν ότι δεν είχαν αρκετό φαγητό ή δεν είχαν τροφή. 
Ο αριθμός αυτός προστέθηκε στα ήδη 18 εκατομμύρια ανθρώπων που βρισκόταν σε επισιτιστική κρίση στις αρχές Μαρτίου. 
 
Τώρα, η Feeding America, ένα εθνικό δίκτυο με περισσότερες από 200 τράπεζες τροφίμων, που εξυπηρετεί περισσότερα από 46 εκατομμύρια άτομα, προειδοποιεί ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει τεράστια έλλειψη τροφίμων εντός των επόμενων δώδεκα μηνών, ανέφερε ο WaPo. Η Feeding America δήλωσε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έλλειμμα "έλλειψης 5 εκατομμυρίων τόνων από τώρα έως τον Ιούνιο του 2021 - ισοδύναμο με 8 δισεκατομμύρια γεύματα". 
 
Τον Ιούλιο, η μη κερδοσκοπική οργάνωση "υπολόγισε ότι η συνολική ανάγκη για φιλανθρωπικά γεύματα κατά το επόμενο έτος θα είχαν μια άνευ προηγουμένου αύξηση 8 εκατομμυρίων τόνων, μεγαλύτερη τρεις φορές από την τελευταία ετήσια διανομή των 2,5 εκατομμυρίων τόνων του δικτύου τραπεζών τροφίμων" 
 
Η αυξανόμενη επισιτιστική ανασφάλεια έρχεται καθώς η οικονομία αντιμετωπίζει ένα παλιρροϊκό κύμα μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν θέσεις εργασίας νωρίς στην πανδημία και παραμένουν εκτός εργασίας, ανίκανοι να βρουν δουλειά, καθώς οι απώλειες θέσεων εργασίας γίνονται ολοένα και πιο μόνιμες. 
Προς το παρόν, σχεδόν 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν εξαφανιστεί για πάντα. 
Προέκυψαν δύο προβλήματα: η αυξανόμενη μακροχρόνια ανεργία και οι μόνιμες απώλειες θέσεων εργασίας, ο συνδυασμός των δύο δημιουργεί βαθιά οικονομική ύφεση και τεράστιο οικονομικό μαρασμό για τα νοικοκυριά. 
 
Ο Στρατός της Σωτηρίας ξεκίνησε πρόσφατα την ετήσια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στις αρχές του τρέχοντος έτους, για πρώτη φορά μέσα σε 130 χρόνια, σε μια προσπάθεια να «σώσει τα Χριστούγεννα» για να υποστηρίξει αυτά τα νοικοκυριά που έχουν καταστραφεί οικονομικά από την οικονομική ύφεση. 
 
Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, με μια απότομη εταιρική απόλυση τις τελευταίες εβδομάδες, οι απαιτήσεις τραπεζών τροφίμων αυξάνονται και πάλι: 
Η Χαβάη Food Bank βλέπει «εντυπωσιακή» αύξηση στα γεύματα που σερβίρονται Η Wisconsin Food Bank προειδοποιεί: "Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, σύντομα" 
Οι δραματικές φωτογραφίες παρακάτω προδιαθέτουν για μαύρες προβλέψεις, χιλιάδες αυτοκίνητα στην ουρλα στην Texas Food Bank για τρόφιμα. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια