Προσφατα
.

28.9.20

Ο καπνός εξαφανίζει και τα πτηνά

Οι πρόσφατες πυρκαγιές της Δυτικής Ακτής που μαίνονται σε πολλές πολιτείες έχουν προκαλέσει ανησυχία στους μελετητές των πτηνών της Καλιφόρνια ότι πολλά πουλιά εξαφανίζονται ή πέφτουν νεκρά. 
 
Η ομάδα Birding California στο Facebook ανακοίνωσε την απόλυτη σιωπή που προέρχεται από τις περιοχές τους, οι οποίες έσφυζαν από ζωή κάθε πρωί. 
"Ζω στο Folsom - δεν έχω δει ένα πουλί ή δεν άκουσα ένα φτερούγισμα πουλιών σήμερα το πρωί", δήλωσε ο κάτοικος Jodi Root. Ο Tammy Saunders έγραψε: «Το ίδιο εδώ στη Νάπα», και προσθέτει περαιτέρω ότι τα πράγματα είναι «πολύ ήσυχα, και προσθέτει το τρομακτικό πορτοκαλί ουρανού». 
Μια άλλη κάτοικος, η Karen Holden, αυτή τη φορά από τον Gardnerville είπε, «Ζούμε στη Βόρεια Νεβάδα και έχουμε παρατηρήσει το ίδιο πράγμα». 
 
Σχεδόν εκατό βετεράνοι παρατηρητές πουλιών από την ομάδα εξέφρασαν τις ίδιες ανησυχίες. Οι περισσότεροι σημείωσαν μια απότομη πτώση στα πουλιά που επισκέπτονται τα σημεία τροφής και τα λουτρά πουλιών. 
Το κύμα θερμότητας και οι τοξικές συνθήκες αέρα στην Καλιφόρνια και σε άλλες δυτικές πολιτείες δεν έχουν επηρεάσει μόνο τους ανθρώπους. Τα έντομα, στα οποία βασίζονται τα άγρια ​​πουλιά για φαγητό, βρίσκονται επίσης σε κατάσταση εξαφάνισης, όπως και τα πουλιά. 
 
Δυστυχώς, η τέφρα που πέφτει στις πόλεις της Δυτικής Ακτής δεν είναι μόνο από δέντρα, αλλά και από απανθρακωμένα υπολείμματα πουλιών και άλλων πλασμάτων που κάηκαν στην πυρκαγιά. 
Σύμφωνα με μια έκθεση της Deborah Pertersen του Inside Climate News, τα εξαιρετικά ευαίσθητα αναπνευστικά συστήματα πτηνών που ανταποκρίνονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες, ενεργούν σαν παγκόσμιος συναγερμός συγκρίσιμος με τον εγκλωβισμένο καναρίνι σε ανθρακωρυχείο. 
 
Ακόμα κι αν δεν είναι γνωστό πώς ο καπνός επηρεάζει τους πληθυσμούς των πτηνών, ο Andrew Stillman, του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ σημειώνει ότι τα πουλιά ζουν συνεχώς στην πίεαη, και οι ακραίες αλλαγές έχουν άσχημα αποτελέσματα για τα είδη τους. 
Είπε στο Inside Climate News, «Ένα πράγμα που είναι σημαντικό να επισημάνουμε είναι ότι γνωρίζουμε ότι τα υψηλά επίπεδα έκθεσης στον καπνό μπορεί να είναι επιβλαβή για τα πουλιά». Και «δεν μπορούν να ξεφύγουν σαν τους ανθρώπους πηγαίνοντας σε εσωτερικούς χώρους». 
 
Ομοίως, η Εταιρεία Audubon σημειώνει ότι οι επιστήμονες και οι κτηνίατροι των πτηνών συμφωνούν ότι ο καπνός μπορεί να αφήσει επιζήμια επίδραση στον πνευμονικό ιστό των πτηνών σε αιχμαλωσία, αφήνοντάς τα ευάλωτα σε θανατηφόρες αναπνευστικές λοιμώξεις. 
Η Olivia Sanderfoot, πτυχιούχος ερευνητής του Εθνικού Επιστημονικού Ιδρύματος, στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, η οποία μελετά τον αντίκτυπο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα πουλιά, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η έκθεση σε σωματιδιακή ύλη, η οποία φυσικά είναι μεγάλη ανησυχία για την ανθρώπινη υγεία, μπορεί να επηρεάσει και τα πουλιά. " Και οι πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται δεν έδωσαν στους ερευνητές πολλές πιθανότητες να μελετήσουν πραγματικά τον πληθυσμό των πουλιών κατά μήκος της δυτικής ακτής, είναι προφανές ότι τα τεράστια σύννεφα καπνού από τις πάνω από 85 πυρκαγιές επηρεάζουν σημαντικά τους πληθυσμούς των πτηνών. 
Ο Sanderfoot σημειώνει ότι η δραστηριότητα των πτηνών μειώνεται κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων καπνού. Μαζί με την Tracey Holloway σε μια εφημερίδα του 2017, έγραψαν ότι «Τα πουλιά έχουν από καιρό αναγνωριστεί ως είδη φρουράς για περιβαλλοντικές αλλαγές». Η εφημερίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί σαφώς αναπνευστική δυσχέρεια στα πουλιά και αυξάνει την ευαισθησία τους σε αναπνευστική λοίμωξη», εκτός από επιπλοκές στην αναπαραγωγή πουλιών. 
 
Ο Sanderfoot συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για τη μακροπρόθεσμη επίδραση του καπνού στα πουλιά». Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας για τα πουλιά καλύπτει μόνο μια μικρή μερίδα ειδών και οι μελέτες επικεντρώνονται κυρίως στη ρύπανση και όχι στον καπνό των πυρκαγιών. 
Οι Sanderfoot και Holloway έγραψαν: «Από τα περίπου 10.000 είδη πτηνών που είναι γνωστά παγκοσμίως, μόνο μερικά έχουν μελετηθεί για να χαρακτηρίσουν τις απαντήσεις των πτηνών στην ατμοσφαιρική ρύπανση και τα ζώα που χρησιμοποιούνται σε εργαστηριακά πειράματα μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικά των ειδών άγριων πτηνών που κινδυνεύουν περισσότερο από μόλυνση του αέρα." Ο Sanderfoot και άλλοι ερευνητές διεξάγουν έρευνα στην Ουάσινγκτον, μια κατάσταση που επηρεάζεται από την πιο τοξική ατμοσφαιρική ρύπανση που καταγράφηκε πρόσφατα. Η Sanderfoot και η ομάδα της φυτεύουν κάμερες και μικρόφωνα σε περιοχές όπου ο καπνός είναι πυκνός για να μάθουν αν οι εμφανίσεις των πτηνών μειώνονται σε αυτές τις περιοχές. 

 

trueactivist

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια