Προσφατα
.

16.9.20

Ο τραγουδιστής επέστρεψε στη φύση

Μια αρχαία φυλή σκύλων, οι τραγουδιστές, για πάνω από πενήντα χρόνια θεωρούνταν εξαφανισμένη αφού κανείς δεν την είχε συναντήσει στο φυσικό περιβάλλον. Όμως η ίδια η φύση πολλές φορές μας εκπλήσσει ειδικά όταν πρόκειται για ζώα  που πιστεύεται ότι εξαφανίστηκαν. 
 
Αυτή η φυλή που πίστευαν ότι εξαφανίστηκε για πάνω από 50 χρόνια εμφανίστηκε ξανά στην άγρια ​​φύση στα απομακρυσμένα υψίπεδα στην Παπούα της Ινδονησίας. 
 
Ο τραγουδιστής της Νέας Γουινέας είναι εξαιρετικά σπάνια φυλή. Ονομάζεται έτσι λόγω του μελωδικού και μοναδικού ουρλιαχτού του, που χαρακτηρίζεται από την αύξηση της έντασης από την αρχή και φτάνει σε πολύ υψηλές συχνότητες  στο τέλος. 
Μόνο περίπου 200 ζώα αυτής της φυλής σκυλιών είναι γνωστό ότι ζουν σε ζωολογικούς κήπους και κέντρα αναπαραγωγής σε όλο τον κόσμο. 
Είναι οι απόγονοι των λίγων άγριων σκύλων που αναπαράχτηκαν τη δεκαετία του 1970. 
 
Το 2016, μια ομάδα ερευνητών εντόπισε μια αγέλη άγριων σκύλων στα απομακρυσμένα υψίπεδα της Παπούα στην Ινδονησία. Εξεπλάγησαν ευχάριστα όταν παρατήρησαν ότι ήταν η φερόμενη ως εξαφανισμένη φυλή των τραγουδιστών σκύλων της Νέας Γουινέας. 
 
Λίγα χρόνια αργότερα, οι επιστήμονες επέστρεψαν στην περιοχή για να μελετήσουν την τοποθεσία και συνέλεξαν δείγματα αίματος από τρία από τα σκυλιά, μαζί με φυσιολογικά, δημογραφικά και συμπεριφοριστικά δεδομένα. Ήθελαν να επιβεβαιώσουν το οτι αυτά τα σκυλιά είχαν πράγματι σχέση με την αρχαία φυλή. 
 
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα δείχνει ότι αυτά τα σκυλιά και η αρχαία φυλή σκύλων τραγουδιστών είναι πολύ πιο στενά συνδεδεμένη από κάθε άλλο σκύλο. 
Υπάρχει μια γενετική αλληλεπικάλυψη της τάξης του 70% με τον αιχμάλωτο πληθυσμό σκύλων. Η αρμονική φωνή είναι πραγματικά μοναδική, όχι μόνο ανάμεσα στα σκυλιά, αλλά και στη φύση. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια