Προσφατα
.

20.7.20

Καληνύχτα Ευρώπη, καλημέρα Ασία

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, οι ασιατικές χώρες αναμένεται να αποτελούν  περισσότερες από τις 5 κορυφαίες χώρες στον κόσμο σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ το 2024, υποβαθμίζοντας τις ευρωπαϊκές οικονομικές δυνάμεις χαμηλότερα. 

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας ήταν απότομη από τη δεκαετία του 1990, ενώ η Ινδία και η Ινδονησία εισήλθαν  πρόσφατα στις κορυφαίες 10 από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο και αναμένεται να φθάσουν στις θέσεις 3 και 5 έως το 2024. 

Η Ιαπωνία, μια καθιερωμένη οικονομία, αναμένεται να θα παραμείνει στην 4η θέση το 2024, ενώ η Ρωσία θα φτάσει στην 6η θέση. Η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη της Ασίας είναι ένας από τους λόγους για την αλλαγή στο ΑΕΠ. Ενώ η Κίνα έφτασε στο απόγειο της ανάπτυξης της αγοράς τον 21ο αιώνα μέχρι στιγμής, η χώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει τη γήρανση του πληθυσμού στο μέλλον, πράγμα που θα θέσει σε κίνδυνο την κατανάλωση. 

Η Ινδονησία, μαζί με τις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία, αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το εργατικό δυναμικό τους τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας στην αύξηση των μέσων διαθέσιμων εισοδημάτων, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 

Ασιατικές πολυεθνικές, όπως η Huawei της Κίνας και η Tata της Ινδίας, έχουν ήδη αναδυθεί αυτόν τον αιώνα και αναμένεται να πιο αισθητή την παρουσία τους στην παγκόσμια σκηνή. 

Όμως, η ταχεία ανάπτυξη στην Ασία έρχεται επίσης με το δικό της σύνολο προβλημάτων, όπως μια ταχέως αναπτυσσόμενη διαφορά μεταξύ αγροτικών και αστικών εισοδημάτων, υποβάθμισης του περιβάλλοντος και νέων προκλήσεων για τη διακυβέρνηση και τους θεσμούς, σύμφωνα με τον FAO.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια