Προσφατα
.

2.4.20

Καίνε τις νυχτερίδες πιστεύοντας πως φταίνε για την πανδημία

Κατ' αρχάς πρέπει να γνωρίζουμε πως το 70% των ειδών της νυχτερίδας βοηθάει τον άνθρωπο επειδή τρέφεται με έντομα που είναι επιβλαβή για τη γεωργία και την υγεία του, όπως κουνούπια που διαδίδουν τον δάγκειο πυρετό και άλλες ασθένειες. 
Η ανεύθυνη δημοσιογραφία και σπορά ψευδών ειδήσεων έκανε τους Περουβιανούς να πιστεύουν πως οι νυχτερίδες ευθύνονται για τον CoViD-19 και πήραν "το νόμο στα χέρια τους" βάζοντας φωτιές σε αποικίες νυχτερίδων στις σπηλιές που ζουν. 
Το περουβιανό δίκτυο America Noticias ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Περού έπρεπε να βγει με μια ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα που να προειδοποιεί τους κατοίκους να σταματήσουν να σκοτώνουν νυχτερίδες, αφού οι τοπικές αρχές δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να παρέμβουν όταν τα ιπτάμενα θηλαστικά δέχτηκαν επίθεση από εξαγριωμένους αγρότες που ήθελαν να τα εξοντώσουν πιστεύοντας ότι είναι φορείς της ιογενούς πανδημίας. 
Η εθνική υπηρεσία άγριων δασών και πανίδας του Περού (SERFOR) ανακοίνωσε επίσης ότι πολλά ζώα έχουν ήδη πεθάνει από επιθέσεις εμπρησμού στο μικρό χωριό Culden, που βρίσκεται στην περιοχή Cajamarca όταν οι εξαγριωμένοι άνθρωποι πήγαν και σκόπιμα τους έκαψαν στις σπηλιές τους. 
Τα μέλη της υπηρεσίας άγριων ζώων και της Εθνικής Αγροτικής Υπηρεσίας Υγείας (SENASA) κατάφεραν να διασώσουν περίπου 200 νυχτερίδες από τους επιτιθέμενους με πυρσούς και αργότερα τα απελευθέρωσαν σε μια άλλη σπηλιά μακριά από το Culden.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια