Προσφατα
.

26.3.20

Πλειστηριασμοί: Η Φάμπρικα δεν Σταματάει.

Ο Μάης δεν αργεί νάρθει. Και τότε, ο κοροναϊός θα μοιάζει με συνάχι μπροστά την επιδημία των πλειστηριασμών. 

Οι τράπεζες και όλος ο μηχανισμός διεκπεραίωσης και διενέργειας των πλειστηριασμών δουλεύει εντατικά, προετοιμάζοντας τη μεγάλη αρπαχτή. Πιο συγκεκριμένα: Δικηγόροι, Δικαστικοί Επιμελητές, Συμβολαιογράφοι μέσα στην αναμπουμπούλα δεν σταμάτησαν ούτε μια στιγμή να κοινοποιούν πλειστηριασμούς και να προετοιμάζουν τη διενέργειά τους, δίνοντας τη χαριστική βολή στα θύματα της τραπεζικής κερδοσκοπίας. 

Φαντάσου να ζείς μέσα στον ζόφο και τον τρόμο των ημερών, να απειλείται η υγεία και η εργασία σου, να μη βρίσκεις ούτε καν μια μάσκα να προστατευτείς και να σούρχεται ο δικαστικός επιμελητής να σου θυροκολλάει τη διακοίνωση του πλειστηριασμού. 

Οι τράπεζες με ενθάρρυνση της κυβέρνησης υπόσχονται λαγούς με μονόπετρα. Υπόσχονται δήθεν ευνοϊκούς διακανονισμούς. Όλοι γνωρίζουμε και όλοι έχουμε πάρει μια γεύση από τη "γενναιοδωρία" των τραπεζών. Κι ας μην αντιτείνει κάποιος ότι κινδυνολογούμε. 

Οι δύο επόμενες εικόνες-αποτυπώματα της απάνθρωπης πολιτικής των τραπεζών αλλά και της κυβέρνησης, που αρνείται να προστατεύσει τουλάχιστον την πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν και εξακολουθούν να πλήττονται από την κρίση χωρίς σταματημό. Το επίδικο από μεριάς τους και από μεριάς της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν και πάλι οι τράπεζες με οποιοδήποτε τρόπο. 

Η επερχόμενη οικονομική λαίλαπα θα πάρει μόνο τα κεφάλια των θυμάτων τους. Αυτό επιδιώκουν και αυτό μεθοδεύουν. Όταν κάποια στιγμή ο κουρνιαχτός της πανδημίας κατακάτσει, οι συνέπειες για μια μεγάλη μερίδα της κοινωνικής πλειοψηφίας θα είναι τραγικές. 

Η πραγματικότητα με αριθμούς

Αναρτήσεις ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών (ΕΦΚΑ) κατά ημερομηνία ανάρτησης. Βλέπουμε ότι ακόμη και σήμερα αλλά και όλες αυτές τις κρίσιμες ημέρες δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές παρά τους όποιους περιορισμούς και τον ζόφο των ημερών έτρεχαν στα γραφεία του αρμόδιου φορέα (Ταμείο Νομικών) να "προλάβουν" να καταθέουν προς δημοσίευση πλειστηριασμούς, μην και χάσουν καιρό. Ταυτόχρονα την οι πλειστηριασμοί αυτοί θυροκολλούνταν τις πόρτες των οφειλετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 10 Μάρτη, μέρα που ουσιαστικά αρχίσαμε να μπαίνουμε στην καραντίνα, αναρτήθηκαν 560 πλειστηριασμοί εις βάρος ισάριθμων οφειλετών, αριθμός που αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερα ακίνητα, καθότι για κάθε οφειλέτη ενδέχεται να εκπλειστηριάζονται περισσότερα του ενός ακίνητα.
Αναρτήσεις ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Συμβολαιογραφικού συλλόγου κατά ημερομηνία εκτέλεσης. Πάλι από τις 10 Μάρτη και έως την 30η Απρίλη έχουν προγραμματισθεί προς εκτέλεση 1772 πλειστηριασμοί. 


DiKAExarchion
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια