Προσφατα
.

18.6.19

Ο Ζούκι με δικό του νόμισμα

Γνωρίζοντας τα θέλω και τις προσωπικές πληροφορίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων ο Ζούκι, προχωρά και στον έλεγχο των οικονομικών τους δημιουργώντας ουσιαστικά την δική του τράπεζα με το δικό του νόμισμα. 

Το ψηφιακό νόμισμα του κολοσσού των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης θα επιτρέψει σε δισεκατομμύρια χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές άμεσα και με ασφάλεια. Όπως υποσχέθηκε, παρουσιάζοντας το νέο ψηφιακό νόμισμα.

Το Facebook μόλις ανακοίνωσε το δικό του κρυπτογραφημένο πορτοφόλι που ονομάστηκε Calibra. Σύμφωνα με το The Verge, το επερχόμενο έργο του γίγαντα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα υποστηριχθεί από περισσότερες από δώδεκα εταιρείες - συμπεριλαμβανομένων των Visa, Mastercard, Uber, PayPal και Booking.com. 

Η ομάδα με επικεφαλής το Facebook θα παρουσιαστεί ως Ένωση Libra υποστηρίζοντας ένα νέο ψηφιακό νόμισμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το δίκτυο Libra, είναι μια τεχνολογία blockchain που αναπτύχθηκε από το Facebook και θα ενεργοποιήσει το ψηφιακό πορτοφόλι Calibra που είναι θυγατρική του Facebook. 

Το επερχόμενο ψηφιακό πορτοφόλι που ξεκινά το επόμενο έτος σε λίγες χώρες θα επιτρέψει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές με το τεράστιο οικοσύστημα του Facebook. 

Με την άνοδό του του, το Calibra θα επιτρέπει στους ανθρώπους να στέλνουν  και να λάμβάνουν κρυπτογραφημένα Libra χρησιμοποιώντας απλά ένα smartphone, έτσι θα μπορούσε ενδεχομένως να ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα του κόσμου, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί.

Η ιστοσελίδα του νέου κρυπτογραφιμένου πορτοφολιού του Facebook είναι σε λειτουργία και μπορείτε να την δείτε  εδώ

Εν τω μεταξύ, η Libra Association επιδιώκει να αυξήσει το κεφάλαιό της έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δεδομένου ότι κάθε συνεργαζόμενη εταιρεία έχει υποσχεθεί να επενδύσει μέχρι και 10 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO). 

Εν τω μεταξύ, οι προσδοκίες του Facebook σχετικά με την αρχική συγκέντρωση κεφαλαίων είναι αρκετά υψηλές, καθώς ο γίγαντας τεχνολογίας στοχεύει σε 100 εταιρείες να συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης. 

Το πορτοφόλι Calibra θα είναι πλήρως ενσωματωμένο με το WhatsApp και το Facebook Messenger με υποστήριξη 24/7/365. Η εφαρμογή του πορτοφολιού θα επιτρέψει στους χρήστες να αποταμιεύουν, να στέλνουν ή και να ξοδεύουν τα χρήματά τους. 
Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να πληρώνουν λογαριασμούς. Οι συναλλαγές  θα είναι ιδιωτικές και ασφαλείς όπως ισχυρίζονται. 

Οι κρυπτοσυχνότητες βέβαια είναι εξαιρετικά ασταθείς από την φύση τους και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Facebook αποφάσισε να αναμορφώσει αυτό το τοπίο. 
Το Facebook έχει προγραμματίσει να δημιουργήσει ένα σταθερό νόμισμα, το ψηφιακό νόμισμα ενός είδους που θα συνδέεται με μια σειρά κυβερνητικών νομισμάτων για να ελαχιστοποιήσει την αστάθεια. 
Το Facebook σκοπεύει να αναπτύξει το νόμισμα σε 12 χώρες έως το πρώτο τρίμηνο του 2020. 
 Το Facebook έχει αναπτύξει τη δική του πλατφόρμα πάνω από ένα χρόνο τώρα. 

Σύμφωνα με την WSJ, το έργο περιστρέφεται γύρω από ένα ψηφιακό νόμισμα όπου οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να στείλουν ο ένας στον άλλο και να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα για να κάνουν αγορές τόσο στο Facebook όσο και στο Διαδίκτυο. 
Ωστόσο, από τώρα και στο εξής, δεν είναι σίγουρο πως η κρυπτογράφηση του Facebook θα λειτουργήσει πραγματικά. Παρόλο που το Facebook βρίσκεται ήδη σε αναβρασμό από τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, κυκλοφόρησε μια λεπτομερή λευκή βίβλο με την δημιουργία Libra. 
Θα είναι ενδιαφέρον το πώς θα αντιμετωπιστούν από το Facebook ρυθμιστικά εμπόδια, καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία γίνονται αντιληπτά ως ένα πιθανό εργαλείο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή και την οικονομική απάτη.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια