Προσφατα
.

28.10.18

Ασπρόπυργος: Τα πιο γλυκά Φαντάσματα

Πάνος Σείκιλος 
Είναι αλήθεια. Χωμένοι βαθιά στη σαπίλα του βιομηχανοποιημένου αστισμού μας εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, ξεχνάμε τα βασικά. Κι όμως. Μπορείς να γκρινιάζεις για το απέραντο σκοτάδι γύρω σου, ή απλά να ανάψεις ένα κερί. Ένα κερί που θα φωτίσει εσένα και τον διπλανό σου.  
Η ιστορία ξεκίνησε με την έκκληση που έκαναν οι άνθρωποι, που ζούσαν και εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου. Οι άθλιες συνθήκες ζωής των ζώων, σε συνδυασμό με τις αρρώστιες και τα βάναυσα βιώματά τους κινητοποίησαν τους πρώτους ενσυνείδητους εθελοντές να συναντιούνται, ώστε να δίνουν τροφή και νερό σε καθημερινή βάση, σε τούτες τις αμέτρητες αδέσποτες ψυχές. Οι τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν στην πορεία του αγώνα τους, θέτουν σοβαρά εμπόδια στα μέλη-εθελοντές των Φαντασμάτων του Ασπρόπυργου. Από αυτό το σημείο και έπειτα, οι γυναίκες και οι άνδρες της ομάδας πασχίζουν καθημερινά για την σίτιση αλλά και την ανακούφιση των ταλαίπωρων αυτών ζώων, για έναν σοβαρό λόγο: ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ. Κάποιος τα πέταξε νοικοκυραίε μου. 

 Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου κάνουν πράξη την εθελοντική φιλοζωΐα, την ίδια στιγμή που άλλοι το κάνουν... επάγγελμα. Ξεκινώντας απρογραμμάτιστα, ο ένας φίλος έφερε τον άλλο, η παρέα μεγάλωσε και όμως! Οι ανάγκες των ανυπεράσπιστων πλασμάτων είναι τόσες, που ο υπεράνθρωπος αγώνας των ανώνυμων εθελοντών της ομάδας φαντάζει ανεπαρκής, παρά τους σκοπούς του. Η μεγαλομανία και η βαναυσότητα του ανθρώπου, δηλητηριάζουν καθημερινά την ασφαλή και ήρεμη ζωή των κάθε λογής αδέσποτων ζώων της περιοχής. Να που η αδιαφορία σου, πρέπει να λάβει το τέλος που της πρέπει... 

 ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ! 
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ! 

 Πιο κάτω θα δεις τρεις από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες ψυχών, που ακόμα ψάχνουν μόνιμο σπιτικό και αγκαλιά, όπως τις περιγράφουν ιδίοις όμμασι οι εθελοντές της ομάδας... 

 ▪Όταν βρήκαμε το Μάριο στην εξόρμηση της 18/01/2014, αρχικά νομίζαμε ότι ήταν νεκρός. Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως έδινε ακόμα τη μάχη του για τη ζωή και δεν είχε φύγει για τη γειτονιά των αγγέλων! Έτσι ημιθανής όπως ήταν, τον πήραμε και τον μεταφέραμε άμεσα στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Το σοκ που περάσαμε όταν τον πρωτοαντικρίσαμε δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που ανακαλύψαμε για την κατάστασή του στην κλινική... Αυτό που κυριολεκτικά μας σόκαρε, δεν ήταν η μολυσμένη πληγή στο ένα μάτι που του έλειπε, ούτε τα δερματικά προβλήματα, οι πληγές, η αδυναμία, η φανερή ασιτία και οι διάρροιες, ΑΛΛΑ το γεγονός ότι στην προσπάθεια του να επιβιώσει, κατάπινε πέτρες και τεράστια κόκκαλα, τα οποία δεν μπορούσε να αφομοιώσει και παρέμεναν στο στομάχι του βάζοντάς τον σε μεγάλο κίνδυνο. Επειδή δεν μπορούσε να σηκωθεί λόγω της αδυναμίας στη λεκάνη και στο λαιμό είχε κάνει πυοδερματίτιδα, οι πληγές αυτές ήταν μολυσμένες και γεμάτες σκουλήκια, που τον έτρωγαν ζωντανό. 
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο ακτινολογικός έλεγχος έδειξε ότι στο πίσω πόδι είχε ένα παλιό συντριπτικό κάταγμα στην κνήμη. Τα πρώτα καλά νέα τα πήραμε από τα αποτελέσματα της γενικής εξέτασης αίματος, η οποία ήταν αρκετά καλή δεδομένης της κλινικής του εικόνας. Ακόμα πιο ευχάριστα ήταν τα νέα από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, αφού ο Μάριος ήταν αρνητικός σε Λεισμάνια, τα βιοχημικά του ήταν άψογα και το μόνο που είχε ήταν Ερλίχια 1/800. Στο μεταξύ μετά από την μεγάλη παραμονή του στην κλινική και την φροντίδα που του παρείχαν ο Μάριος δυνάμωσε, έβαλε βάρος και οι πληγές του εξαφανίστηκαν. Μέσω της σωστής πλέον λειτουργίας του εντέρου, βγήκαν οι πέτρες από το στομάχι και τα κόκκαλα άρχισαν σιγά σιγά να διαλύονται σε μικρότερα κομμάτια και να αφομοιώνονται. 
Ο Μάριος όσο περνούσε ο καιρός και δυνάμωνε, άρχισε να εκδηλώνει το φόβο και την ανασφάλεια του και να αγριεύει, συμπεριφορά η οποία μας φανερώνει ποσό κακοποιημένος ήταν. Μεγάλη ανασφάλεια παρουσίαζε κυρίως με την τροφή και το νερό του, φοβούμενος διαρκώς ότι κάποιος θα του το πάρει, έβγαζε επιθετικότητα όταν κάποιος τα πλησίαζε. Χρειάζεται χρόνο και έναν άνθρωπο δίπλα του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, έτσι ώστε να αποβάλει την ανασφάλεια του και να κοινωνικοποιηθεί. Μέχρι τον Απρίλιο του 2014 δεν ενδιαφέρθηκε κανένας να υιοθετήσει το Μάριο, οπότε και μεταφέρθηκε σε πανσιόν (στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα) πράγμα που μας λυπεί ιδιαίτερα καθώς αυτό που χρειάζεται είναι σταθερότητα και αγάπη... 
 Ο Μάριος είναι μαχητής και το απέδειξε, κέρδισε τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε στη ζωή, αλλά θα είναι άδικο και κρίμα αν τον καταδικάσουμε να την περάσει κλεισμένος μέσα σε ένα κλουβί πανσιόν! Δώστε και εσύ την ευκαιρία να ζήσει πραγματικά! 
 Υπολογίζουμε ότι είναι γεννημένος περίπου το 2010, έχει γίνει ένα σωστός σκύλαρος και ζυγίζει πλέον γύρω στα 35 με 37 κιλά. Είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος και αποπαρασιτωμένος, ένας ιδιαίτερος κούκλος που ψάχνει επιτέλους για μόνιμο σπίτι, αγάπη και σιγουριά. Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας. 


 ▪Ο Βικ με τη μητέρα του και τα αδέρφια του βρέθηκαν όταν ήταν ακόμα κουτάβι, παρατημένος σε μια κλειστή εταιρεία στον Ασπρόπυργο. Από κατοίκους της περιοχής μάθαμε ότι η εταιρεία είχε κλείσει τουλάχιστον δυο εβδομάδες και τα ζώα είχαν παρατηθεί στην τύχη τους. Φανερά υποσιτισμένα, γεμάτα τσιμπούρια και άλλα παράσιτα, με τις λυπημένες φατσούλες τους μας κοιτούσαν αδυνατώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Από εκείνη τη μέρα ξεκινήσαμε τη φροντίδα τους και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα συντηρούσαμε στον ίδιο χώρο που τα βρήκαμε. 
Όμως ο χώρος της εταιρείας νοικιάστηκε και τα σκυλιά ήταν ανεπιθύμητα εκεί. Αν δεν τα παίρναμε εμείς, θα τα απομάκρυναν εκείνοι. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τα μεταφέρουμε όλα εκτάκτως σε χώρο φιλοξενίας (πανσιόν) επί πληρωμή, για να μην βγουν στο δρόμο και να παραμείνουν ασφαλή! Ο Βικ υπολογίζουμε πως είναι γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 2015, περίπου 20 κιλά, εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος εσωτερικά και εξωτερικά. Οι επαναληπτικές του εξετάσεις στις 16/1/2018 έδειξαν ερλίχια με τίτλο 1/200. Το αγόρι μας λατρεύει να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους και προσπαθεί να τραβήξει πάντα την προσοχή ανεβαίνοντας με τα ποδαράκια του πάνω σου για να σε πάρει αγκαλιά! Τα πάει καλά με τα υπόλοιπα σκυλάκια και το μόνο που περιμένει, είναι έναν άνθρωπο να του δώσει αγάπη και ασφάλεια. 


 ▪ Ο Τζέλο με τη μητέρα του και τα αδέρφια του βρέθηκαν στην ίδια, κλειστή εταιρία! Είναι γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 2015, περίπου 20 κιλά, εμβολιασμένος, στειρωμένος και αποπαρασιτωμένος εσωτερικά και εξωτερικά. 
Οι επαναληπτικές αιματολογικές εξετάσεις του στις 16/1/2018 έδειξαν ερλίχια με τίτλο 1/80. Είναι ένα πλάσμα αξιαγάπητο, που αναζητάει πολύ έντονα την επαφή με τους ανθρώπους. Τα πάει καλά με τα υπόλοιπα σκυλάκια και το μόνο που περιμένει, είναι έναν άνθρωπο να του δώσει τη φροντίδα που του λείπει. 

 • Στήριξε και εσύ το έργο των Φαντασμάτων του Ασπρόπυργου! 
 Τράπεζα Πειραιώς, Αριθμός Λογαριασμού: 5068 - 076485 - 871 IBAN: GR50 0172 0680 0050 6807 6485 871 

 PAYPAL: GhostsOfAspropirgos@yahoo.com 

 Επικοινωνία: FantasmataAspropyrgou@yahoo.gr 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια