Προσφατα
.

17.9.18

Η Αλ Κάιντα και το Χόλιγουντ

Ο ρόλος του Χόλιγουντ στην προώθηση του πολέμου δεν είναι κάτι καινούργιο. Η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση, το Πεντάγωνο και τις υπηρεσίες πληροφοριών, για να παράξει μια σειρά ταινιών που αγιοποιούν την εικόνα του στρατού, αναθεωρώντας αμφιλεγόμενες αμερικανικές ενέργειες. 
Καθώς ο αμερικανικός ρόλος στην αποσταθεροποίηση της Συρίας διευρύνθηκε, το ίδιο συνέβη και με τον αριθμό των ντοκιμαντέρ υψηλού κόστους που παρήχθησαν κατά την κρίση. 
Αυτή η ταινία θα δείξει ποιο είναι ίσως το πιο φιλόδοξο ντοκιμαντέρ για τη διαχείριση της αντίληψης όλων αυτών: 
Το κραυγές από τη Συρία, παράχθηκε από το HBO, έκανε το ντεμπούτο του στο διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και τώρα διατίθεται στο Netflix. 
Το κραυγές από τη Συρία προωθήθηκε ευρέως στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και προβλήθηκε ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο. 
Το ντοκιμαντέρ, προωθήθηκε επίσης από δημόσια πρόσωπα όπως ο νεοσυντηρητικός Nikki Haley, ο πρόσφατα εκλιπών ροκ σταρ Chris Cornell, περιέλαβε πλάνα από την ταινία στο τελευταίο του βιντεοκλίπ πριν αυτοκτονήσει. 
Η Pop diva Cher συνέθεσε ακόμα ένα πρωτότυπο τραγούδι για την ταινία. 
Παρακολουθήστε το, όπως προβλήθηκε στο Καπιτώλιο τον Μάιο του 2017, όπου συγκεντρώθηκαν μερικοί από τους βασικούς ψευτο-εμπειρογνώμονες, ειδήμονες των μαζικών μέσων ενημέρωσης και εκπρόσωποι ομάδων επηρεασμού της κοινής γνώμης για την εξαπάτηση όσων συμβαίνουν στη Συρία. 

Στην φωτογραφία πάνω η Bana Alabed φτάνει στα Όσκαρ την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο θέατρο Dolby στο Λος Άντζελες. (Φωτογραφία από τον Richard Shotwell / Invision / AP) 



gray zone
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια