Προσφατα
.

20.8.18

Αυτή δεν είναι μια χαριτωμένη φωτογραφία

 
Στην φωτογραφία δεν απεικονίζεται μια στοργική μητέρα πολική αρκούδα αλλά ένα δυστυχισμένο πλάσμα σε αιχμαλωσία. Αγκαλιάζει το μικρό της μάλλον θέλοντας να το προφυλάξει από τα αδηφάγα βλέμματα των επισκεπτών, οι οποίοι πλήρωσαν εισιτήριο για να «θαυμάσουν  την άγρια ζωή». 
Το μικρό δεν θα καταλάβει ποτέ πως είναι μια πολική αρκούδα, ούτε θα νιώσει την άγρια ζωή στο φυσικό του περιβάλλον. 
Οι πολικές αρκούδες σύντομα θα αποτελούν παρελθόν από την πανίδα του πλανήτη αφού ο πληθυσμός τους υπολογίζεται από 22.000 έως 31.000 σήμερα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς έως το 2050 θα μειωθεί κατά τα δύο τρίτα. 
Ο φωτογράφος Sheng-Wen Lo για ένα χρόνο φωτογράφισε την δυστυχία των πλασμάτων αυτών που είναι σε αιχμαλωσία. Ακόμη και στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά το στρες και άλλα προβλήματα που υφίστανται τα περήφανα αυτά ζώα καταπιεζόμενα από τους ανθρώπους. 
Δείτε τις φωτογραφίες εδώ. 
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Αθανασία είπε...

Συμφωνώ μαζί σας!! δυστυχώς οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το κακό που κάνουν πληρώνοντας εισιτήριο σε ζωολογικούς κήπους και πισίνες για να δουν ζώα που θα έπρεπε να βρίσκονται μόνο στο φυσικό τους περιβάλλον......ντρέπομα για το ανθρώπινο είδος βλέποντας αυτή την φωτό (και όχι μόνο)
Τροφή για σκέψη το άρθρο σας!!