Προσφατα
.

4.8.18

Η γερμανική κυβέρνηση πληρώνει τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στο σπίτι τους... για διακοπές

Martin Armstrong 
Δεν μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε μια τέτοια ιστορία, διότι ακούγεται απίστευτη. 
Είμαι στη Γερμανία για δουλειά και δεν βλέπω στον τόπο να υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες όπως στο τελευταίο μου ταξίδι. 
Έτσι έκανα κάποιες έρευνες. Προς κατάπληξή μου, η γερμανική κυβέρνηση δίνει στους πρόσφυγες στην πραγματικότητα τρεις εβδομάδες πληρωμένες διακοπές, περιλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων για να πάνε ΠΙΣΩ στις χώρες τους, από τις οποίες ισχυρίζονται ότι φεύγουν επειδή δεν είναι ασφαλείς. 
Με άλλα λόγια, παρά το ότι ισχυρίζονται ότι η ζωή τους κινδυνεύει αν αναγκαστούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, η κυβέρνηση τους πληρώνει για διακοπές στο σημείο από το οποίο ισχυρίζονται πως έφυγαν. 
Απλά δεν μπορείτε να φτιάξετε μια τόσο τρελή κυβερνητική πολιτική. 
Ξέρω κάποιον που συνεργάζεται με τους πρόσφυγες και επιβεβαιώνει ότι είναι διακοπές στις πατρίδες τους. 
Ως εκ τούτου, οι αιτούντες άσυλο επιστρέφουν στην πατρίδα τους για "σύντομο χρονικό διάστημα". Έψαξα για να δω αν μπορούσα να βρω κάποιο άρθρο σχετικά με το θέμα. Βρήκα τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι προσπαθούν να καλύψουν την πρακτική. 
Υπήρξαν αναφορές ότι ένας εκπρόσωπος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Απασχόλησης δήλωσε: «Υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιου είδους». 
Ορισμένες ιστορίες στρεβλώνουν το ζήτημα, που ανέφερε για πρώτη φορά η γερμανική εφημερίδα Die Welt am Sonntag, πως δηλαδή οι πρόσφυγες πηγαίνουν διακοπές, στα μέρη όπου φέρονται ως διωκόμενοι, πράγμα που ενισχύει το μεγάλο πρόβλημα που προκαλείται από το γεγονός ότι επιτρέπεται στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα για 21 ημέρες το χρόνο, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν πού πηγαίνουν. 
Οι μετανάστες προστατεύονται και έχουν δικαίωμα στην "προστασία της ιδιωτικής ζωής". 
Οι πηγές μου στην Ελβετία επιβεβαίωσαν το ίδιο πρόβλημα. Δεκάδες αιτούντες άσυλο, που αποκαλύφτηκε πως ήταν χωρίς άδεια μετά την εγκατάλειψη της πατρίδας τους η οποία ήταν ζώνη πολέμου, βρέθηκαν να έχουν πετάξει στο σπίτι τους (;) για διακοπές. 
Η Die Welt αποκάλυψε τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης.  Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών, σημειώνει. Εάν ένας σύμβουλος στην Υπηρεσία Απασχόλησης αναλάβει κάποιον που θέλει να πάει στη Συρία, για παράδειγμα, η Die Welt ανέφερε ότι δεν πρέπει να μεταβιβάσει αυτές τις πληροφορίες πουθενά εξαιτίας ζητημάτων προστασίας δεδομένων. 
Δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη ότι ένα άτομο διώκεται πραγματικά στην πατρίδα του. Τουλάχιστον η Συρία ήταν ζώνη πολέμου. 
Με τους ανθρώπους που έχουν φύγει από όλη τη Βόρεια Αφρική η οποία δεν βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου τι γίνεται; 
Εάν κάποιος παίρνει διακοπές για 21 ημέρες με δαπάνες της κυβέρνησης για να πάει πίσω στο μέρος από το οποίο έφυγε, η κοινή λογική λέει ότι δεν είναι πρόσφυγας. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια