Προσφατα
.

17.10.17

Εγκλήματα άνευ τιμωρίας

Tusker είναι ο ελέφαντας επιβήτορας και εκτιμάται πως στην Αφρική έχουν απομείνει 25-30. Αυτό κάνει τους ειδικούς να ανησυχούν πως τα επόμενα δέκα χρόνια το είδος θα εκλείψει οριστικά. 
Τίποτε όμως δεν στέκεται ικανό να αποτρέψει την δολοφονία τους από λαθροκυνηγούς και «νόμιμους» κυνηγούς τροπαίων. 
Μέσω του Stone Hunting Safaris πληρώνουν και σκοτώνουν. Η εταιρεία διοργανώνει κυνήγι στη Ζάμπια στις κοιλάδες Luangwa, Kafue Flats και Bangweulu Swamps σε κυβερνητικές προστατευόμενες περιοχές ή σε μεγάλα ιδιωτικά αγροκτήματα, ανάλογα με το τι θέλει να σκοτώσει ο καλοπληρωτής πελάτης. 
Οι εγκληματίες πληρώνουν για να κάνουν το κέφι τους και μετά πανηγυρίζουν στα μέσα δικτύωσης επιδεικνύοντας την αρρώστια τους χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται. 
Το όρθιο δίποδο που δολοφόνησε αυτό το θαύμα της φύσης γράφει γεμάτο άρρωστη υπερηφάνεια: «Ο μεγαλύτερος ελέφαντας που πυροβολήθηκε στη Ζάμπια εδώ και δεκαετίες, είναι αυτός ο Tusker. Εκτός από το τρόπαιό μου το κρέας έγινε δωρεά σε τοπικά χωριά και σχολεία. Δώσαμε πολλά χρήματα για την άδεια να πυροβολήσουμε τον Tusker αλλά τα χρήματα πηγαίνουν για τη διατήρηση όχι μόνο των επόμενων γενεών των ελεφάντων, αλλά και την προστασία ολόκληρου του οικοσυστήματος που επωφελείται από το νόμιμα ελεγχόμενο κυνήγι». 
Το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε άρρωστος που κάνει και λέει ότι τον συμφέρει. Το πρόβλημα είναι αυτοί που του το επιτρέπουν και τον εντάσσουν ως επίλεκτο μέλος στις κοινωνίες τους. 
Αν και κυνηγετικές ομάδες ισχυρίζονται ότι το κυνήγι τροπαίων είναι καλό για τον πληθυσμό διαφόρων ειδών, το αντίθετο είναι η αλήθεια. 
Ο Jeff Flocken αναφέρει στην National Geographic: «Περίπου 600 λιοντάρια σκοτώνονται κάθε χρόνο για κυνηγετικά τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων των λιονταριών σε πληθυσμούς που ήδη μειώνονται από άλλες απειλές. Το ενήλικο αρσενικό λιοντάρι είναι το πιο περιζήτητο τρόπαιο από πλούσιους ξένους κυνηγούς. 'Όταν σκοτωθεί ένα ενήλικο αρσενικό λιοντάρι, η αποσταθεροποίηση  μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους από άλλα λιοντάρια, καθώς ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να αναλάβουν την αρχηγία». 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια