Προσφατα
.

11.10.17

Ένα διαφορετικό κουρείο

Η ιδιαιτερότητα του κουρείου δεν οφείλεται στην καταπληκτική διακόσμηση αλλά στον "ήρωα της καθημερινότητας", όπως τον αποκαλεί η κυρία Fauve Lafrenière, προσφέροντας την βοήθειά του ώστε να έχουν ένα πρόβλημα λιγότερο οι άνθρωποι που περιθάλπουν άτομα με χρόνιες δυσκολίες. 

Ο γιος της κ. Lafrenière,  ο Wyatt έξι ετών, υποφέρει από μια σπάνια υπερευαισθησία και δεν αντέχει το παραμικρό άγγιγμα. Για να του κόψει τα μαλλιά πέρναγε ώρες «κυνηγώντας» τον Wyatt γύρω από το σαλόνι. "Αυτά τελείωσαν όταν ανέλαβε ο Jakob ο οποίος δεν γνωρίζει πόση ανακούφιση μου προσέφερε", λέει η κ. Lafrenière. 
Στο Κεμπέκ, μερικοί κομμωτές δεν αναλαμβάνουν να κουρέψουν αυτιστικά παιδιά φοβούμενοι την αντίδρασή τους και το τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν στο κάθε παιδί. Όμως, εκεί που οι άλλοι διστάζουν ο Franz Jakob de Rouyn ενθαρρύνει τους γονείς, των οποίων τα παιδιά έχουν αυτισμό, να έρθουν στο κομμωτήριο για ένα κουρεματάκι. 

"Το μαγαζί μου  είναι διακοσμημένο εντελώς vintage. Όλοι οι τοίχοι καλύπτονται με φωτογραφίες και παλιά αντικείμενα. Νομίζω ότι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στα παιδιά. Κάθε φορά που τα κουρεύω, δεν υπάρχουν κλάματα, ούτε φωνές. Συνεργαζόμαστε με το κάθε παιδί διαφορετικά.  Νομίζω ότι η ατμόσφαιρα του κομμωτηρίου βοηθά πολύ. Έχουμε όλο τον χρόνο δικό μας. Μπορεί να διαρκέσει έως και 90 λεπτά για να κόψω τα μαλλιά σε μερικά παιδιά με ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα οι άλλοι κομμωτές πανικοβάλλονται όταν βλέπουν τον Wyatt να έρχεται, αλλά γι 'αυτόν είναι πραγματικά εξαιρετικό να συναντά έναν φίλο". 

Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τον Jakob από μακρυά για να λύσουν το πρόβλημά τους. 
"Το μόνο που με στεναχωρεί είναι το ότι δεν υπάρχει θεραπεία για τους ανθρώπους, κατά τα άλλα χαίρομαι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη". 
Η ιστορία έγινε γνωστή όταν η κ. Lafrenière φωτογράφισε τον Jakob "εν ώρα εργασίας" με τον μικρό Wyatt. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια