Προσφατα
.

3.8.17

Η Σαουδική Αραβία θα τους πεθάνει όλους τελικά

Η Σαουδική Αραβία μπλοκάρει τα καύσιμα για την βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών σε πτήσεις για την πολύπαθη Υεμένη
Η ανθρωπιστική κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη στη βόρεια Υεμένη εδώ και μήνες, με τον   αποκλεισμό από τη Σαουδική Αραβία, η οποία κρατά τη βοήθεια από το μοναδικό λιμάνι που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους Σιίτες Χουτήτες. 
Ο ΟΗΕ προσπαθεί να πάρει την βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα Sanaa μέσω του αεροδρομίου, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι εύκολο. 
Οι υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψαν χθες ότι η Σαουδική Αραβία εμποδίζει, στο πλαίσιο του αποκλεισμού, οποιαδήποτε μεταφορά αεριωθούμενων καυσίμων στη Σαναά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να πετάξουν τα αεροπλάνα του ΟΗΕ, να παράσχουν βοήθεια και να έχουν ακόμα αρκετά καύσιμα για να πετάξουν ξανά . 
Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι η κατάσταση είναι ολοένα και πιο ζοφερή, χωρίς πραγματική δυνατότητα να πάει ζωτική βοήθεια σε τμήματα της χώρας που πλήττονται από μια τεράστια επιδημία χολέρας και βρίσκονται τώρα να αντιμετωπίζουν ένα ξέσπασμα της μηνιγγίτιδας. 
Οι Σαουδάραβες τις τελευταίες εβδομάδες, μπλοκάρουν και τις μεταφορές καυσίμων για τους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος, και επίσης απαγορεύουν την πτήση βοήθειας του ΟΗΕ επειδή οι δημοσιογράφοι του BBC βρίσκονταν στο αεροπλάνο. 
Σε μια χώρα που εισάγει περισσότερο από το 90 τοις εκατό των τροφίμων της σε καιρό ειρήνης, ο αποκλεισμός της Σαουδικής Αραβίας έχει τρομακτικές επιπτώσεις, προκαλώντας αυξημένες ανησυχίες πως οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρησιμοποιούν τα τρόφιμα και τα φάρμακα ως πρόσβαση για να προμηθεύονται όπλα. 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια