Προσφατα
.

5.8.17

Η μετάλλαξη του καρχαρία

Οι μεταλλάξεις γίνονται όλο και πιο συχνές σε καρχαρίες
Δεν πρόκειται για σπάνιες τερατογενέσεις αφού τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα είναι επαναλαμβανόμενα. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι κάνει τους καρχαρίες να γεννιούνται με δύο κεφάλια, μελέτες που ξεκίνησαν δίνουν κάποιες πιθανές εξηγήσεις. 
Η υπεραλίευση θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιθανούς λόγους για την μείωση των γονέων καρχαριών οδηγώντας ολόκληρους πληθυσμούς σε ενδογαμία η οποία μπορεί να προκαλέσει γενετικές μεταλλάξεις - όπως στην προκειμένη περίπτωση τους καρχαρίες με δύο κεφάλια. 
Ένας άλλος προφανής λόγος θα μπορούσε να είναι η ρύπανση από απόβλητα (φυσικά). 
Η ραδιενεργή μόλυνση που προκάλεσε η καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα είναι ακόμη ένας προφανής λόγος. Άλλες αιτίες είναι οι περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις και διαταραχές μεταβολισμού. 
Ένα πράγμα είναι σίγουρο, παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε καμία εξήγηση, η αιτία έχει μάλλον να κάνει με τους ανθρώπους. 
Η ποσότητα ανθρώπινης ρύπανσης στους ωκεανούς είναι άκρως ανησυχητική. 
 
Χιλιάδες τόνοι αποβλήτων καθημερινά πέφτουν στον ωκεανό. Οι θάλασσες έχουν ρυπανθεί από το πετρέλαιο, δεξαμενές αποβλήτων, αγροκτήματα, τα αυτοκίνητα, και άλλους ρύπους που δημιουργεί ο άνθρωπος. 
Ένα ολόκληρο νησί από σκουπίδια πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό, αυτό το «νησί» έχει δύο φορές το μέγεθος της Γαλλίας! 
 
Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι σε θέση να συνετίσει το ανθρώπινο είδος, το οποίο όχι απλά συνεχίζει τις καταστροφές αλλά τις ενδυναμώνει απερίσκεπτα. Όσες εκκλήσεις και να γίνουν οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά είναι ελάχιστοι και δεν έχουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των δολοφόνων του πλανήτη τελικά. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια