Προσφατα
.

26.8.17

Οι ΗΠΑ παράγουν και εμπορεύονται ηρωίνη με τα δικά σας λεφτά

Χρειάστηκε όλο το θάρρος που διαθέτει ο γερουσιαστής Thomas Massie για να πει την αλήθεια δημόσια
Ξενοφώντας Ερμείδης 
Ο γερουσιαστής Thomas Massie κρούει τον κώδωνα, για το εμπόριο οπίου με χρήματα των φορολογουμένων Αμερικανών που καταλήγουν στα ταμεία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. 
Ο Donald Trump, όπως και ο προκάτοχός του Ομπάμα, υποσχέθηκε να συνεχίσει την απόλυτα διεφθαρμένη και αποτυχημένη βίαια κατοχή στο Αφγανιστάν, παρά τις διαμαρτυρίες για τον τερματισμό της. 

Επί δεκαετίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχορηγούν, με δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων, τα αποτυχημένα έργα που υποτίθεται πως κάνουν στο Αφγανιστάν, αυτά είναι έργα υποδομών, εκπαίδευση στρατιωτικών, εκπαίδευση αστυνομίας, ακόμη και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». 
Το Αφγανιστάν σήμερα είναι σε χειρότερη μοίρα από ό, τι ήταν πριν οι ΗΠΑ πουν ψέμματα στο λαό πως ήταν υπεύθυνο για την 11η Σεπτεμβρίου. Σε πρόσφατη ομιλία του για την τραγική κατάσταση στο Αφγανιστάν, ο γερουσιαστής Thomas Massie, έφερε στο φως κάποιες σκληρές αλήθειες, τις οποίες πολύ λίγοι άνθρωποι στην Ουάσινγκτον, είναι αρκετά θαρραλέοι να τις αντιμετωπίσουν. 

Οι περισσότεροι πολιτικοί επικρότησαν την παράλογη απόφαση του Trump να αυξήσει την αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν, αποκαλύπτει ο Massie. 
Εδώ και χρόνια, ο Massie έχει επισημάνει ότι από τις ΗΠΑ έχουν εκρεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αποτυχημένα «έργα». Πέρυσι, ο αριθμός των έργων αυτών ανήλθε σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια και πάνω. 
Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του ποσού αυτού, πρέπει να γνωρίζει πως οι ΗΠΑ δαπανούν για την επισκευή αυτοκινητοδρόμων αλλά και την δημιουργία καινούριων, τα μισά χρήματα από αυτά. 
«Εκτός από τον πόλεμο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουμε ξοδέψει άλλα 113 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν» λέει ο Thomas Massie. Σημειώνει επίσης πως εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν σε μια υδροηλεκτρική μονάδα που οι ΗΠΑ ήξεραν πως θα την κατέστρεφαν οι Ταλιμπάν. Ωστόσο, δεν την κατέστρεψαν. Θέλετε να μάθετε γιατί; ρωτάει ο Massie, «Οι Ταλιμπάν, παίρνουν το 30 τοις εκατό του ηλεκτρικού ρεύματος σε αντάλλαγμα για να μην την ανατινάξουν, ούτε να σκοτώσουν τους εργαζόμενους». 

Δεν είναι μόνο η σπατάλη χρημάτων και οι συναλλαγές με τους Ταλιμπάν. Οι ΗΠΑ προστατεύουν και χρηματοδοτούν επίσης το εμπόριο ναρκωτικών. Από την σπατάλη των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 8 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για να «εξαλείψουν» το εμπόριο οπίου στο Αφγανιστάν. Όχι μόνο αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό δεν εμπόδιζε το εμπόριο και την παραγωγή οπίου, αλλά την διπλασίασε! 

Ένας πρώην μηχανικός του Βρετανικού στρατού, ο Anthony C Heaford, δημοσίευσε μια έκθεση πριν από τρία χρόνια και μια σειρά φωτογραφιών, όπου λέει και αποδεικνύει ότι βρετανικά και αμερικανικά στρατεύματα συλλέγουν όπιο στο Αφγανιστάν. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν έχει αυξηθεί κατά 3500%, από 185 τόνους το 2001, έφτασε τους 6.400 τόνους το 2015, μετά την εισβολή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. 
 
Ο Massie ρώτησε τον γενικό επιθεωρητή γιατί δεν ψεκάζουν φυτοφάρμακο σε όλα τα χωράφια παπαρούνας για να εξαφανίσουν τα φυτά. Η απάντηση του γενικού επιθεωρητή ήταν πως: «δεν μπορούν να εξαλείψουν τα φυτά, καθώς οι Ταλιμπάν χρειάζονται τα χρήματα από την παραγωγή οπίου για να ζήσουν». 
«Αν νομίζετε ότι ο Trump δεν γνωρίζει ότι μια συνεχιζόμενη κατοχή του Αφγανιστάν από την Αμερική θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη χρήση ηρωίνης, σκοτώνοντας περισσότερους αθώους πολίτες, και πως θα σκοτωθούν ακόμη  περισσότεροι στρατιώτες, η δε τρομοκρατία θα αυξάνεται, είσαστε γελασμένοι», είπε ο  Massie. 
«Ο Trump, θα άλλαζε τα πράγματα όταν μπήκε στον Λευκό Οίκο, όμως ξαφνικά είδε "όραμα" να συνεχίσει τον θρήνο της συνεχιζόμενης της κατοχής στο Αφγανιστάν, γνωρίζοντας ότι οι μόνοι που επωφελούνται από αυτό είναι οι πολέμαρχοι, τα καρτέλ των ναρκωτικών, η CIA, οι τρομοκράτες, και το στρατιωτικό βιομηχανικό κατεστημένο. 
Αθώοι άνθρωποι θα πεθάνουν, τα παιδιά των παιδιών σας θα επιβαρυνθούν για όλη τους τη ζωή απέναντι στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, και η παγκόσμια πολεμική μηχανή,  η οποία δεν γνωρίζει χώρα καταγωγής, θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί. Για τι; Είχα ελπίσει ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν θα τελειώσει σύντομα, αλλά τώρα είναι αναπόφευκτο πως τα μωρά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου θα πολεμήσουν στον πόλεμο το 2019», δήλωσε ο Massie λίγο μετά το λόγο του Trump.

Δυστυχώς, ο Massie υποστηρίζεται μόνο από μια χούφτα ανθρώπους στη χώρα και τη γερουσία για την στάση του. Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει περισσότερους πολέμους, διότι οι υποστηρικτές τους από ομάδες συμφερόντων τους λένε ότι αυτό θα τους εξασφαλίσει την έδρα τους. 

«Αυτό δεν είναι μόνο ντροπή, είναι έγκλημα. Τα στρατεύματα δεν προστατεύουν την ελευθερία σας στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιούνται για να πλουτίσουν μια διεφθαρμένη ομάδα σαδιστικών ελίτ. Παρακαλώ ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας για να τους δείξετε την καταστροφή και τον θάνατο, που σκορπάει η εγκληματική πράξη της συνέχισης ενός πολέμου στο Αφγανιστάν». 
Καταλήγει ο Massie.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια