Προσφατα
.

11.8.17

Οι Ναζιστές ζήτησαν βοήθεια από τα θύματά τους

Το καράβι που κυνηγάει τους διασώστες προσφύγων στη Μεσόγειο...το έσωσαν οι διασώστες
Η ακροδεξιά και αντι-μουσουλμανική οργάνωση Defend Europe, αποτελείται κυρίως από νέους από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αυστρία και έχει χαρακτηριστεί ως το ευρωπαϊκό ισοδύναμο της Κου Κλουξ Κλαν. 
Είναι ορκισμένοι εχθροί των φιλανθρωπικών ομάδων που σώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο, και όπως έχουν δηλώσει θα παρακολουθούν τη δράση τους συνεχώς, μέχρι να επιτύχουν τις σταματήσουν εντελώς. 
Από την αρχή του τρέχοντος έτους, 2.355 μετανάστες έχουν πεθάνει στην Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 114.287 μετανάστες έχουν φθάσει στις ευρωπαϊκές ακτές, εκ των οποίων το 85% είναι στην Ιταλία. 
Η οργάνωση Defend Europe, με το πλοίο C-Star, παρεμποδίζει συνεχώς το έργο των διασωστών, με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα και ανάμεσα στους διασώστες. 
Το C-Star, εξέπεμψε σήμα κινδύνου προς την Ιταλική ακτοφυλακή το πρωί της Παρασκευής, ενημερώνοντας πως έχει ζημιά στις μηχανές. 
Η ζημιά τους βρήκε «επί τω έργω». Παρεμπόδιζαν τους διασώστες να σώσουν μετανάστες από βάρκες που βυθίζονταν. 
Όμως αυτή τη φορά οι διασώστες χρειάστηκε να σώσουν τους διώκτες τους. 
Η κλήση ελήφθη από την οργάνωση εθελοντών διασωστών Sea Eye της οποίας το σκάφος ήταν κοντά στο C-Star. Έσπευσαν αμέσως και βοήθησαν. Ο Michael Buschheuer, πρόεδρος της Sea Eye, δήλωσε: «Το καθήκον όλων όσων βρίσκονται στη θάλασσα είναι να βοηθάνε τους αναξιοπαθούντες δεν μας ενδιαφέρεις η προέλευσή τους, το χρώμα του δέρματος, η θρησκεία». 
Η Defend Europe ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι το σκάφος αντιμετώπιζε «μερικές τεχνικές δυσκολίες» αλλά το επιδιόρθωσαν.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια