Προσφατα
.

10.8.17

Διακινητές πέταξαν στη θάλασσα 180 μετανάστες

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο μέσα σε λίγες ημέρες- Φόβοι για 55 νεκρούς
Περίπου 180 Αιθίοπες και Σομαλοί μετανάστες εξαναγκάσθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από διακινητές να πέσουν στην τρικυμισμένη θάλασσα και 55 απ' αυτούς πιστεύεται ότι πνίγηκαν, ανακοίνωσε ο οργανισμός του ΟΗΕ για τη μετανάστευση. 
Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο επεισόδιο που σημειώνεται μέσα σε ισάριθμες ημέρες στα ανοικτά της επαρχίας Σάμπουα της νότιας Υεμένης όπου 50 έφηβοι Αφρικανοί μετανάστες αφέθηκαν «επίτηδες να πνιγούν» χθες Τετάρτη από έναν διακινητή ο οποίος υποχρέωσε 120 επιβάτες να εγκαταλείψουν το σκάφος του, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).  
«Είδαμε πέντε πτώματα και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν πέντε νεκροί... Πενήντα εξακολουθούν να αγνοούνται από το επεισόδιο αυτό, έτσι θεωρούμε πως οι νεκροί είναι 55», δήλωσε στο Ρόιτερς η εκπρόσωπος του ΔΟΜ Ολίβια Χίντον. 
«Μπορεί να πρόκειται για την αρχή μιας νέας τάσης, οι διακινητές ξέρουν πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη γι' αυτούς και πως μπορεί να τους πυροβολήσουν, έτσι πετάνε τους ανθρώπους στη θάλασσα κοντά στην ακτή».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια