Προσφατα
.

6.8.17

Συνάντηση μετά από 18 χρόνια

 
«Όλα τα ζώα είναι όντα που έχουν νοημοσύνη και συναισθήματα, και υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι. Αξίζει να ζήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια, στις κοινωνίες τους.»
Η Linda Koebner είναι μια περιβαλλοντολόγος και ακτιβίστρια που παίρνει στα σοβαρά την προστασία των ζώων. 
Πέρασαν δεκαοχτώ χρόνια, από τότε που απελευθέρωσε έξι χιμπατζήδες από ένα εργαστήριο πειραμάτων σε ζώα. 
Οι χιμπατζήδες «είναι πιο χρήσιμοι και η συνήθης πρακτική ήταν να τους πυροβολούν, όταν δεν ανταποκρίνονταν στα πειράματα. Οι χιμπατζήδες γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία, έτσι δεν ήταν σε θέση να ζουν μόνοι τους στην άγρια ​​φύση. 
Η Linda έμεινε μαζί τους για τέσσερα χρόνια σε μια μεγάλη έκταση με περίφραξη λίγο έξω από τη Φλόριντα. 
Όταν οι χιμπατζήδες έφτασαν στο κτήμα,ήταν τρομοκρατημένοι με όσο και στα κλουβιά τους. Δεν είχαν δει ποτέ τίποτε από την φύση, δεν αισθάνθηκαν ποτέ τον αέρα ή τον ήλιο στο πρόσωπό τους. Ευτυχώς όμως με την βοήθεια της Linda, οι χιμπατζήδες προσαρμόστηκαν στο φυσικό περιβάλλον γρήγορα. 
Όταν η Linda έπρεπε να αφήσει τους πιθήκους για να επιστρέψει στην εργασία της, ο χωρισμός ήταν σπαρακτικός. Οι χιμπατζήδες όμως κατάφεραν να συνεχίσουν τη νέα ζωή τους, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον και έχουν πολλαπλασιαστεί στο νέο τους περιβάλλον. 
Σήμερα, 18 χρόνια αργότερα, η Linda ήρθε να τους επισκεφθεί. Μόνο δύο ήταν ζωντανοί από τους έξι που είχε σώσει η Doll και η Swing.  
Η Linda πλησίασε με μια βάρκα, και φώναξε, ρωτώντας «Με θυμάστε;» 
Αλληλοκοιτάχτηκαν , και όταν πάτησε στην ξηρά, έπεσαν στην αγκαλιά της ξεφωνίζοντας από χαρά.
Η συνάντηση ήταν πολύ συγκινητική. Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, ήταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα μεταξύ τους. Όλοι οι χιμπατζήδες ακόμη και αυτοί που δεν την ήξεραν έδειξαν την αγάπη τους για την Λίντα. 
 
«Αξίζουν το καλύτερο για το υπόλοιπο της ζωής τους». είπε η Λίντα, «θα θυμούνται για πάντα την  μίζερη ζωή τους στα κλουβιά του εργαστηρίου αλλά σώθηκαν. Υπάρχουν πολλά πλάσματα που ζουν στον πλανήτη μας. Όλοι έχουμε την ευθύνη να ζήσουν ειρηνικά μαζί μας. Μέχρι την επόμενη φορά, όταν θέλετε να κόψετε ένα δέντρο αυλή σας, σκεφτείτε δύο φορές πριν ενεργήσετε. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ζει εκεί». 

Η συνάντησή τους 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια