Προσφατα
.

25.6.17

Η εκδίκηση ενός αδικημένου δημότη

O Δήμος του έκοψε το δέντρο που φύτεψε και μεγάλωνε για 30χρόνια. Ο γεωπόνος πήρε την τέλεια εκδίκηση
«Αγαπούσα τον Clyde. Αρχίζω να μεγαλώνω και το να έχω φυτέψει κάτι που ξέρω πως θα συνεχίσει να ζει και μετά τον θάνατό μου είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Τον φρόντισα πολύ καλά. Καθώς μεγάλωνε και γινόταν όλο και πιο δυνατός, υγιής και ανεξάρτητος, οι ρίζες του εξαπλώθηκαν και ο δήμαρχος αποφάσισε να ξεριζώσει το όμορφο παιδί μου». 

Με αυτά τα λόγια ένας κάτοικος της περιοχής Redondo Beach, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ περιγράφει την αγάπη του για το δέντρο που φύτεψε αλλά και τη διαμάχη του με τον Δήμο. 
Όλα σε μια σύντομη ιστορία που ανάρτησε στο Imgur και η οποία «κλείνει» με την εκδίκηση που πήρε από τον Δήμο. Γιατί αυτή, είναι μια ιστορία «θανάτου, νέας ζωής και εκδίκησης». 

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Πριν από τρία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο παρατήρησε πως οι ρίζες του 30χρονου δέντρου που είχε φυτέψει ο οργισμένος πλέον δημότης- ο οποίος είναι επίσης γεωπόνος- είχαν επεκταθεί μέχρι το πεζοδρόμιο. 
Έτσι έκρινε πως το δέντρο θα πρέπει να κοπεί. Μάλιστα απαίτησε από τον άνθρωπο που το φύτεψε και το φρόντισε για δεκαετίες να πληρώσει για τη ζημία στο πεζοδρόμιο αλλά και για το κόστος της απομάκρυνσης του δέντρου. 

Ο γεωπόνος δυστυχώς δεν κατάφερε να σώσει τον αγαπημένο του Clyde οργίστηκε όμως τόσο από τη στάση του Δήμου που κατάστρωσε και έφερε σε πέρας ένα υπέροχο σχέδιο για να εκδικηθεί για τον θάνατο του «όμορφου παιδιού του». 

«Γι αυτό που κάνατε θα πληρώσετε. Πριν από δύο χρόνια και επτά μήνες, φύτεψα κρυφά 45 California Redwoods και 82 Giant Sequoias σε διάφορα πάρκα, αυλές και σε δημόσιους χώρους ανά την πόλη. Σήμερα, κάθε μια από τις ρίζες αυτών των δέντρων θα έχουν πλέον διάμετρο άνω των 9μ και θα έχουν ενσωματωθεί βαθιά στο έδαφος. Μπορεί ήδη να έχετε προσέξει το νέο (δέντρο) που ξεφύτρωσε στο κατώφλι σας (σσ απευθύνεται στον δήμαρχο). Πρόκειται για ένα Giant Sequoia και η ανάπτυξή του θα επιταχυνθεί τους προσεχείς μήνες».

Σημειώνεται πως η «γιγαντιαία σεκόγια» ανήκει στην οικογένεια των κυπαρισσοειδών, είναι αειθαλής και μπορεί να ζήσει ακόμη 1200 με 1800 χρόνια ή πιο σπάνια έως και 2.500. 
Επιπλέον όμως είναι το ψηλότερο δέντρο στη γη αφού φτάνει ακόμη και τα 115 και πλέον μέτρα ενώ έχει διάμετρο 7,9μ. Και ο πικραμένος γεωπόνος «κλείνει» την ανάρτησή του ως εξής: 
«Σκοτώσατε τον Clyde αλλά εγώ τον αντικατέστησα με περισσότερους από 100 ζωντανούς γίγαντες. Και ναι θα γίνουν γίγαντες. Σε μερικά χρόνια θα έχουν ξεπεράσει τα 30 με 90 μέτρα ενώ ζουν ακόμη και για περισσότερα από 2.500 χρόνια. Περισσότερα δηλαδή χρόνια και από τη γέννηση του Ιησού. Για την απομάκρυνσή ενός τέτοιου δέντρου το κόστος ανέρχεται στα 1500 δολάρια...Και σας χρεώνω τον λογαριασμό όπως κάνατε και εσείς σε εμένα πριν από τρία χρόνια..Καλή σας μέρα κύριε. Μακάρι η πόλη σας να πλημμυρίσει από δέντρα. Και εύχομαι ο Clyde να αναπαύεται εν ειρήνη».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια