Προσφατα
.

23.6.17

Τα αιμοσταγή «κοράκια» είναι εντός των τειχών

Επένδυση συμβολαιογράφων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος φέρνει στη δημοσιότητα το παρασκήνιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 
Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, από το βήμα της Βουλής, αναφέροντας ότι οι 9 συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας ανέλαβαν εξ ολοκλήρου το κόστος δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων. 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, είπε πως το ελληνικό δημόσιο δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς όλα τα έξοδα τα ανέλαβαν οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας. 
Όπως δήλωσε στο radio1d.gr ο Γιάννης Σαρίδης, οι 9 σύλλογοι, πλήρωσαν 180.000 ευρώ για την δημιουργία της πλατφόρμας. 
Οι συμβολαιογράφοι της χώρας προσανατολίζονται στην απελευθέρωση του ορίου για τη διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων που αυτή τη στιγμή είναι 300.000 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογράφων Γιώργο Ρούσκα, όπως έγραψε η «Καθημερινή». 
Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα σηματοδοτήσει την άρση της προστασίας για όσους δανειολήπτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο 3869, γνωστό ως νόμο Κατσέλη. 
Η προσφυγή στον σχετικό νόμο –στον οποίο έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 οφειλέτες– αποτελεί πλέον και τη μόνη προστασία και μάλιστα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πρώτη κατοικία. 
Έτσι ,ίσως εξηγείται γιατί οι συμβολαιογράφοι πλήρωσαν για την πλατφόρμα των πλειστηριασμών, καθώς τα οικονομικά τους οφέλη θα είναι σημαντικά από την τέλεση πλειστηριασμών. 
Με αφορμή τα παραπάνω ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε τα εξής: 
«Αποκαλύπτεται ότι τελικά δεν φταίνε οι θεσμοί για την φτωχοποίηση των Ελλήνων διότι όπως φαίνεται η κυβέρνηση νομοθετεί και οι συμβολαιογράφοι επενδύουν. Να τους χαιρόμαστε τέτοιους επενδυτές…». 
Από το γραφείο Τύπου 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια