Προσφατα
.

30.5.17

Η Τράπεζα πέταξε στο δρόμο 74χρονη

ΡΕΘΥΜΝΟ: Πέταξαν στον δρόμο 74χρονη γυναίκα στο Ατσιπόπουλο – ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Η φωτογραφία είναι από τον περασμένο Μάρτιο όταν ο ΣΑΟΡ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σπίτι της Τερέζας Νησιανάκη


Στον δρόμο πέταξαν σήμερα το πρωί την 74χρόνη Ρεθεμνιώτισσα Τερέζα Νησιανάκη από το Ατσιπόπουλο, το σπίτι της οποίας πλειστηριάστηκε πριν 2,5 χρόνια για χρέη. 
Η ηλικιωμένη γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με τις διωκτικές αρχές νωρίς το πρωί, απροειδοποίητα, και χωρίς ουσιαστικά να καταλάβει πως, βρέθηκε στον δρόμο. 
Με το που συνέβη το περιστατικό μέλη του ΣΑΟΡ βρέθηκαν στο πλευρό της γυναίκας ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να επιστρέψει στο σπίτι της. 
Το σπίτι έχει κατασχεθεί από την eurobank, από την οποία η κ. Τερέζα Νησιανάκη, είχε λάβει δάνειο για επαγγελματικούς λόγους, όταν ακόμα διατηρούσε φαρμακείο, το οποίο εξυπηρετούσε μέχρι και τη συνταξιοδότησή της με υψηλή μηνιαία δόση. 
Μετά τη συνταξιοδότηση της όμως όπως και η ίδια τόνισε ήταν αδύνατο να συνεχίσει να πληρώνει τις υψηλές δόσεις με τη σύνταξη που έπαιρνε. 
Το σπίτι των 79 τ.μ. ήταν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της κ. Νησιανάκη, η οποία ζει μόνη της στην περιοχή του Ατσιποπούλου. 
Μάλιστα, με αίτημά της, προκειμένου να μην βρεθεί στο δρόμο ζήτησε να πληρώνει ενοίκιο στην τράπεζα, αλλά το αίτημα της δεν είχε γίνει δεκτό. 
Η ίδια είχε δηλώσει σχετικά τα εξής: 
«Έκανα εγγράφως αίτημα προς την τράπεζα να με αφήσουν να μένω στο σπίτι και να τους πληρώνω ένα μίσθωμα. Πέρασε από επιτροπή και το απέρριψαν. Πλέον, είναι δύσκολα τα πράγματα, δυσκολεύομαι πάρα πολύ και ο κίνδυνος να ανοίξω την πόρτα μου και να δω έναν δικαστικό επιμελητή είναι υπαρκτός. 
Το δάνειο είναι περίπου 50 χιλιάδες. Στην αρχή πλήρωνα αλλά απ’ όταν βγήκα στην σύνταξη τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν και δεν μπορούσα να πληρώνω. Τώρα ζητάνε άμεσα την έξωσή μου από το σπίτι. Αυτό είναι άδικο, ούτε ένα ζώο δεν πετάνε έτσι έξω» σημείωσε η ίδια. 
Στην παρούσα χρονική στιγμή τα μέλη του ΣΑΟΡ καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα και η γυναίκα να ξαναμπεί στο σπίτι της.


rethemnosnews.gr
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια