Προσφατα
.

30.3.17

Το κόλπο για τη μείωση των σχολικών γευμάτων

Αφού οι γονείς συμπλήρωναν την κατάπτυστη «υπεύθυνη δήλωση», τα παιδιά μπορούσαν να φάνε ότι οι «ελεήμονες» κουβάλαγαν στα σχολεία. 
Προσοχή, το πρόγραμμα είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ξεκίνησε σε τέσσερα σχολεία περιοχών με μεγάλη ανεργία και χαμηλό βιοτικό επίπεδο
Κάποια από τα παιδιά το φαγητό το έπαιρναν στο σπίτι. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει το γιατί. 
Με δικαιολογίες του τύπου τα τρόφιμα είναι σε θερμοθαλάμους και σερβίρονται σε ορισμένες θερμοκρασίες και αν δεν καταναλωθούν αμέσως ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία τους, πέταξαν από το το 12ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης εκτός τα μισά παιδιά. 
Τον λόγο που οι γονείς δεν υπέγραψαν την νέα «υπεύθυνη δήλωση» μόνο οι ίδιοι τον ξέρουν αλλά η αστεία δήλωση «Φαίνεται πως οι περισσότεροι γονείς προτιμούν να γευματίζουν τα παιδιά τους στο σπίτι με την οικογένεια, αντί να επωφελούνται από τα σχολικά γεύματα αν πρέπει να τα καταναλώνουν στο σχολείο». του διευθυντή του σχολείου Γιάννη Νομικούδη σε βάζει σε σκέψεις. 
Σε περιοχή με μεγάλη ανεργία και χαμηλό βιοτικό επίπεδο μάλλον οι γονείς προτιμούν τα χαβιάρια να τα τρώνε σπίτι τα παιδιά. 
Η εγκύκλιος που απεστάλη είναι αυστηρή και τα καθορίζει όλα ακόμη και τον χρόνο που θα τρώνε τα παιδιά. 
Θα τρώνε όλο το φαγητό τους μεταξύ 13.15 - 13.45 γιατί η κατανάλωση μετά από αυτόν τον χρόνο μπορεί να ενέχει κινδύνους για την ασφάλειά τους. 
Το πρόγραμμα αφορούσε 30.000 μαθητές αλλά μάλλον για κάπου αλλού προορίζονται τα έξοδα. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια