Προσφατα
.

23.2.17

Η Ρωσία χτίζει ξανά το Ράιχσταγκ

Το γερμανικό κοινοβούλιο της ναζιστικής περιόδου "αναβιώνει" για τις ανάγκες του στρατιωτικού κινήματος νέων της Ρωσίας
Την κατασκευή αντιγράφου του Ράιχσταγκ, του γερμανικού κοινοβουλίου την ναζιστική περίοδο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Το κτίριο θα ανεγερθεί στα περίχωρα της Μόσχας, σε πάρκο του στρατού, το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα για τις ανάγκες του στρατιωτικού κινήματος της νεολαίας και θα χρησιμοποιηθεί για ασκήσεις πολέμου. 
"Χτίζουμε ένα αντίγραφο του Ράιχσταγκ στο Patriot Park. Δεν θα έχει το μέγεθος του πρωτοτύπου αλλά θα είναι κάτι που θα επιτρέπει στους νεαρούς στρατιώτες να κάνουν εφόδους", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου σε ομιλία του στη Δούμα. 
Ο Νεαρός Στρατός δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2015. Σήμερα στις τάξεις του υπάρχουν περισσότεροι από 42.000 παιδιά, ηλικίας από 10 ετών και πάνω, τα οποία λαμβάνουν "πατριωτική εκπαίδευση", μαθαίνοντας μεταξύ άλλων, να χειρίζονται όπλα ενώ παίρνουν μέρος και σε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας. 
Το Patriot Park, ένα τεράστιο συγκρότημα που βρίσκεται 50 χλμ. δυτικά της Μόσχας, άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια και αποτελεί την "έδρα" του ταχέως αυξανόμενου σε δυναμικό, κινήματος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο κτίριο που αποτελεί έμπνευση για στρατιωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 
Το 2015 ο κινεζικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από έφοδο στρατιωτών σε αντίγραφο του κοινοβουλευτικού κτιρίου της Ταϊβάν. 
Επίσης, μετά από μελέτη εικόνων από δορυφόρο, το περιοδικό Diplomat ισχυρίστηκε ότι το ίδιο συγκρότημα ονόματι Zhurihe στην ενδοχώρα της Μογγολίας διαθέτει και κάποια σημεία που μοιάζουν με την Ταϊπέι ενώ υπάρχει και μικρής κλίμακας αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ. 


Russia Today
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια