Προσφατα
.

12.2.17

Η Σιωπή των Ταύρων

του Γιάννη Λαζάρου 
Ο πολιτικός λόγος στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι μια μεγαλοπρεπής μπούρδα. Παρήλθον οι χρόνοι, που η πολιτική και ο λόγος της ξεκίναγε από ιδεολογικές αρχές για την νομή της εξουσίας ή την αντιπολιτευτική δραστηριότητα. 
Η προσπάθεια πολιτικοποίησης της σφαγής των Καλαβρύτων από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ιδίου του αρχηγού του κόμματος, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την φθήνια των νοσηρών εγκεφάλων που διάλεξαν τα κομματοτροφεία για να επιβιώσουν. 
Δεν έχουν σημασία τα ονόματα και ποιος λέει το καθετί, αυτοί όλοι μια ταυτότητα έχουν: Πολιτικός. 
Ας μην σταθούμε στην ύβρι απέναντι στους σφαγιασθέντες από την ναζιστική θηριωδία αλλά ας αναλογιστούμε τον λόγο που προτίμησαν οι μελλοντικοί σωτήρες να παραστούν στα Καλάβρυτα για να τιμήσουν δήθεν τους νεκρούς και να πουν αυτά τα γελοία που είπαν, και δεν παρέστησαν στον Γοργοπόταμο να τιμήσουν την πρώτη και μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη στην Ευρώπη κατά του Άξονα, όπως είναι κοινώς αποδεκτό από φίλους και εχθρούς. 
Έχουμε δυο βίαιες πράξεις με τα γνωστά αποτελέσματα. Η μια είναι Γερμανοί εναντίον άοπλων και αθώων Ελλήνων και η άλλη ένοπλοι Έλληνες εναντίον ναζιστών κατακτητών. Μας λες, πολιτικέ μου, πως στην πρώτη πράξη συγκρούστηκαν τα δυο άκρα και θέλεις σώνει και καλά φτύνοντας στους τάφους των σφαγιασθέντων να μας ταυτίσεις με το ένα άκρο της θυσίας που άοπλο και ανήμπορο πνίγηκε στο αίμα, ενώ για την δεύτερη πράξη κάνεις τον Κινέζο και το προσπερνάς. 
Στον Γοργοπόταμο δεν συγκρούστηκαν τα δυο άκρα; Τι έκαναν οι Έλληνες ανατινάζοντας τη γέφυρα; Ήταν στο ίδιο άκρο με τους Γερμανούς; Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να μας ταυτίσεις με το άοπλο και ανήμπορο θύμα και όχι με τον οπλισμένο και αντιστεκόμενο αντάρτη που κατάφερε καίριο πλήγμα εναντίον του εχθρού κατακτητή; 
Μας δίνεις την εντύπωση πως θέλεις να «τιμήσεις» τα παθητικά θύματα και όχι τα ενεργητικά, όπως ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στους μακελάρηδες. Διότι αν δεν σου το είπε κανένας μέχρι σήμερα όταν κατακτιέσαι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θύμα είσαι. 
Ο διαχωρισμός που κάνεις εσύ εκπορεύεται από συμφέροντα που πάντα λειτουργούν σε βάρος κάθε λαού που θέλει να ζήσει ελεύθερος. Στα χρόνια που πέρασαν από τα γεγονότα αυτά όπως στα Καλάβρυτα, το Κομμένο, το Δίστομο και αλλού, είδαμε ακόμα και Γερμανούς εκπροσώπους να «τιμούν» τα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας τους, οπότε κανείς από τους σημερινούς κατακτητές, που δεν είναι τυχαίο ότι είναι ξανά Γερμανοί, δεν θα παρεξηγούσε την παρουσία σου και πολύ περισσότερο τα λεγόμενα σου. 
Σίγουρα, όμως, θα έδινες κακή εντύπωση παρευρισκόμενος στον Γοργοπόταμο όπου τα πράγματα ήταν αντίστροφα και τα ένοπλα θύματα έδωσαν ένα παγκόσμιο μάθημα αντίστασης ενάντια σε κάθε κατακτητή. 
Σήμερα η Ελλάδα λοιδορείται και διασύρεται από τον κάθε τυχάρπαστο Γερμανό. Γιατί δεν κάνεις τους λεονταρισμούς σου ταυτίζοντας το ένα άκρο με τον Σόιμπλε την Μέρκελ και τα άλλα καλά «παιδιά» παρά κάθεσαι για τα πολιτικά σου παιχνίδια και φτύνεις στα ιερά και τα όσια ενός λαού; 
Ως μελλοντική βαλβίδα ασφαλείας για την εξουσία, τελικά αυτό σε συμφέρει και αυτό σε έβαλαν να πεις για να μας πείσεις πως κάθε αγώνας είναι μάταιος και πως αν αντισταθούμε οι κατακτητές έτσι θα μας φερθούν. 
Ο νοσηρός εγκέφαλός σου οδηγημένος από προγράμματα εξουσίας δεν θέλει να μας αφήσει να επιλέξουμε ανάμεσα στο αρνί που σφαγιάζεται ανήμπορο ουρλιάζοντας, και στον ταύρο που αντιστέκεται σιωπώντας. 
Σε έβαλαν να μας πείσεις πως είναι καλύτερη μια προμελετημένη εκτέλεση μέσα σε ουρλιαχτά από μια άτακτη αντίσταση ντυμένη με σιωπή. Το μήνυμα που μας στέλνουν οι κατακτητές με ανθρωπάρια σαν και σένα είναι ένα: 
Έτσι κι αλλιώς θα πεθάνετε, διαλέξτε το ήσυχο ουρλιαχτό του αμνού για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με την άτακτη σιωπηρή αντίδραση του Ταύρου (όπως στο παρελθόν). 
Να θυμάσαι όμως πως ό,τι επέζησε της λαίλαπας που επέφεραν οι κατακτητές και οι όμοιοι σου σε κάθε δύσκολη περίοδο το φύλαξαν με κάθε θυσία επιζήσαντες Ταύροι σιωπώντας. 
Δεν απορούμε πια από πού εκπορεύεται αυτό το θράσος και η ισοπέδωση κάθε ανθρώπινου προκειμένου να υλοποιήσετε τις εντολές των αφεντικών σας, όποια ταμπέλα κι αν σας έβαλαν στο κούτελο, δεξιός, αριστερός κλπ. 
Εμείς μια ταμπέλα βλέπουμε αυτή του προδότη, που για να την αποκτήσεις χρειάζονται τρία απλά πράγματα: Να γεννηθείς πρόβατο να χωθείς σε ένα κομματοτροφείο και να είσαι βλαξ. Γραμμένο το 2012 όταν το ανάχωμα συριζα είχε χτιστεί, υπηρετώντας τους αφέντες του.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια