Προσφατα
.

27.11.16

Ηλεκτρονική άφεση αμαρτιών

Να έχεις χρόνο, να είσαι καλός χάκερ και να το γλεντήσεις με την ψυχή σου παίζοντας τον θεό. 
Στην εποχή της τεχνολογίας η καθολική εκκλησία βρήκε μια πρωτότυπη ιδέα για να καλέσει τους νέους ανθρώπους στην εκκλησία και για να βοηθήσει όσους πιστούς έχουν αμαρτήσει και επιθυμούν να εξομολογηθούν το συντομότερο. 
Πρόσφατα, ο αρχιεπίσκοπος Leo Cushley από το Εδιμβούργο, επισκέφθηκε το Βατικανό και παρουσίασε την εφαρμογή The Catholic App, που από τις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί στο smartphone όποιου χρήστη το επιθυμεί. 
Η εφαρμογή, που τα βρετανικά μέσα αποκαλούν «Sindr», εμπνευσμένα από την εφαρμογή γνωριμιών «Tinder», χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS και παρουσιάζει στον χρήστη έναν διαδραστικό χάρτη με την πλησιέστερη σε αυτόν εκκλησία για να παρακολουθήσει μια λειτουργία ή για να εξομολογηθεί. 
Η εφαρμογή κατασκευάστηκε από την εταιρεία Musemantic, που έχει την έδρα της στο Εδιμβούργο σε συνεργασία με την τοπική αρχιεπισκοπή. Ο αρχιεπίσκοπος Leo Cushley δήλωσε για την νέα εφαρμογή της καθολικής εκκλησίας: «Είναι μια απόδειξη ότι η τεχνολογία μπορεί να ασκήσει μεγάλη επίδραση στο πώς η καθολική εκκλησία φέρνει την ευλογία του Κυρίου και την χαρά του Ευαγγελίου στον σύγχρονο κόσμο μας». 
Οι χρήστες που θα εγκαταστήσουν την εφαρμογή θα λαμβάνουν κάθε εβδομάδα πνευματικές οδηγίες στα κινητά τους τηλέφωνα και στα tablets τους. Ο Maciej Zurawski, ιδρυτής της εταιρείας Musemantik, που δημιούργησε την σχετική εφαρμογή, δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο η καθολική εκκλησία προσπαθεί να φέρει κοντά της, κυρίως, τους ανθρώπους ηλικίας από 18 μέχρι 55 ετών που χρησιμοποιούν περισσότερο smartphones και tablets.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια