Προσφατα
.

14.9.16

Όλα ρημαδιό...πλην του στρατού κατοχής

Τα χωράφια ρήμαξαν, οι βιοτεχνίες ρήμαξαν, για εμπόριο ούτε κουβέντα, οι βιομηχανίες πάνε διακοπές σε άλλες χώρες. Κι όμως ένας τομέας ανθεί στην κατοχική Ελλάδα του βολέματος. Αυτός βέβαια δεν είναι τομέας αλλά στρατός κατοχής. Όμως το ερώτημα είναι αμείλικτο. Ποιον θα ελέγχουν και τι θα του παίρνουν αφού δεν υπάρχει πια πηγή εισοδήματος για να ανταποκριθούν οι ελεγχόμενοι. 
Η ανακοίνωση έγινε σε συνδικαλιστές. Τι συνδικαλίζονται και απέναντι σε ποιον υπέρ ποιου; Κι όμως υπάρχουν ακόμη και κυκλοφορούν ανερυθρίαστα φέροντας τον βαρύγδουπο τίτλο του συνδικαλιστή. 
Εντυπωσιάζει ακόμη και ο σχεδιασμός, σε βάθος τριετίας θα γίνει λέει η συγκεκριμένη "δουλειά", επειδή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να ξεπερνούν τα 90 δισ. ευρώ και παραοικονομία έχει εκτιναχθεί στα ύψη με το «μαύρο» χρήμα να έχει αυξηθεί δραματικά μετά και την επιβολή των capital controls αλλά και των νέων φορο-επιαβρύνσεων, μόνη λύση λοιπόν για το κράτος είναι η ενίσχυση των φορολο-ελεγκτικών μηχανισμών. 
Τρεις χιλιάδες νέοι εφοριακοί θα συνδράμουν στο έργο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων την επόμενη τριετία ενισχύοντας τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα. Την πρόσληψη των Ράμπο, που θα έχουν κύριο ρόλο τον έλεγχο των κρυφών εισοδημάτων αλλά και την καθημερινή φοροδιαφυγή που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, προανήγγειλε ο Πιτσιλής σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές εφοριακούς. 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια