Προσφατα
.

20.7.16

Οι γκεσταπίτες για εκπαίδευση στην Γερμανία

Ο φον Αλεξιάδης πραγματοποιεί τα οράματα της κατοχικής κυβέρνησης και τα δικά του. Μάζεψε εφοριακούς που πληρώνονται από τους Γερμανούς και τους πήγε ταξιδάκι αναψυχής (εκπαίδευσης) στην χώρα που τους θρέφει για να υλοποιούν τα σχέδιά της. 
Από το ρεπορτάζ της DW μαθαίνουμε πως όλα θα γίνουν όπως τα θέλουν τα αφεντικά και με το παραπάνω γιατί οι εφοριακοί είναι πολύ πρόθυμοι να μάθουν από τους Γερμανούς. Αναλυτικά: 
Αποστολή 50 Eλλήνων εφοριακών με επικεφαλής τον Αλεξιάδη έφτασε χθες στο Ντίσελντορφ για μετεκπαίδευση. «Γόνιμη η συνεργασία με τους Γερμανούς, η λίστα Μπόργιανς αποδίδει», ανέφερε ο ίδιος στη DW. 
Η υποδοχή του  Αλεξιάδη και της πολυμελούς αποστολής στελεχών του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών από τον υπ. Οικονομικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έγινε στα ελληνικά. 
«Καλώς ήρθατε στην ωραία Ρηνανία-Βεστφαλία. Χαίρομαι που έχετε αποδεχθεί την πρόσκλησή μας και σας εύχομαι καλή διαμονή». 
Είναι ένα ακόμη δείγμα των καλών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο υπουργεία Οικονομικών τους τελευταίους μήνες, από τότε που η Ομοσπονδιακή Κεντρική Υπηρεσία Φορολογικών Εσόδων (BZSt) παρέδωσε στις ελληνικές αρχές περισσότερα από 10.000 δεδομένα με πληροφορίες για λογαριασμούς Ελλήνων ιδιωτών και επιχειρήσεων στην Ελβετία, που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 4 δις ελβετικών φράγκων. 
Η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στον τομέα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου επισφραγίστηκε με ένα μνημόνιο συνεργασίας για ανταλλαγή υλικοτεχνικής βοήθειας που υπεγράφη περί τα μέσα Ιανουαρίου στην Αθήνα μεταξύ του Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και των ελληνικών αρχών και το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη μετεκπαίδευση εφοριακών από την Ελλάδα. 
Έτσι, από σήμερα και για μία εβδομάδα, 25 εφοριακοί ξεκινούν σεμινάρια στην Ακαδημία της Βόννης στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης φόρων και γενικότερα σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. 
Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η εκπαίδευση ρωτήσαμε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου. «Ξεκινά από την συνηθισμένη επιβολή φόρων, όπως γίνεται σε κάθε εφορία και πηγαίνει σε ειδικές περιπτώσεις, όπως πχ. τι κάνουμε με τους πολυεκατομμυριούχους, πώς ελέγχουμε επιχειρήσεις, πώς ανταλλάσσουμε δεδομένα με άλλες υπηρεσίες, αλλά και πώς αξιοποιούμε στοιχεία ηλεκτρονικών δισκετών και προχωρούμε στη δίωξη. Με άλλα λόγια αφορά όλο το φάσμα των φορολογικών θεμάτων, από την επιβολή και είσπραξη φόρων μέχρι τη δίωξη όσων φοροδιαφεύγουν σε μεγάλη κλίμακα», τόνισε στη Deutsche Welle ο γερμανός αξιωματούχος.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια