Προσφατα
.

15.7.16

Το δίποδο και σε κλουβί, δίποδο παραμένει

Γιάννης Λαζάρου
Στον ζωολογικό κήπο του Lehe Ledu στην Κίνα οι ψυχοπονιάρηδες Κινέζοι για να κονομήσουν ακόμη πιο πολλά έχουν ελεύθερα τα ζώα και τα δίποδα κυκλοφορούν σε κλουβιά για να θαυμάσουν την άγρια φύση(;). 
Θα σκεφτεί κάποιος πως καλά είναι τα κακόμοιρα να μην βασανίζονται σε κλουβιά. Όμως τα εθίζουν σε ένα τρόπο ζωής που τα καταντάει ζητιάνους τροφής και αν βρεθούν στην πραγματική άγρια φύση δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. 
Για να τα προσελκύσουν κοντά στα σιδερόφραχτα οχήματα και να τα δουν τα δίποδα βγάζουν φαγητό από τρύπες κάνοντας τα κυριολεκτικά να κρέμονται εκλιπαρώντας. 
Τα ζωντανά κοτόπουλα είναι λέει ιδιαίτερη λιχουδιά και γι αυτό τα εκσφενδονίζουν προς τα άτυχα ζώα οπότε απολαμβάνουν διπλό θέαμα. Και το ξέσκισμα του κοτόπουλου και το άγριο ζώο κοντά να το φωτογραφίσουν.  
Ο βασανισμός των πλασμάτων δεν έχει τέλος. Η πραγματική ζωή του πλανήτη είναι καταδικασμένη εδώ και χρόνια από το δίποδο θύτη. 
Αφού θέλει κάποιος να δει ένα λιοντάρι, μια τίγρη, μια αρκούδα ας πάει στο φυσικό περιβάλλον που ζουν να κάνει την βόλτα του και να τα θαυμάσει. Να ρισκάρει ας πούμε να έχει την τύχη του κοτόπουλου και να βγάλει και σέλφι στο στομάχι κάποιου ζωντανού. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια