Προσφατα
.

16.6.16

Το Brexit βάφτηκε με αίμα

Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα για το Brexit η δολοφονία της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ και υπέρμαχης για την  παραμονή της χώρας στην Ε.Ε ίσως να αλλάξει τα πάντα. Τόσο οι συντηρητικοί του Κάμερον όσο και οι Εργατικοί του Κόρμπιν δηλώνουν ανήσυχοι ενώ αν και ακόμη δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί ότι ο δράστης είναι υπέρμαχος του Brexit, για τους "Μένουμε Ευρώπη" της Βρετανίας είναι μία καλή αφορμή να ανοίξουν το κεφαλαίο των "φανατικών" και "εθνικιστών" την τελευταία στιγμή πριν το δημοψήφισμα.

Η Βρετανή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος τραυματίστηκε, δεχόμενη πυρά και μαχαιριές στο Μπίρστολ του δυτικού Γιόρκσαϊρ και εξέπνευσε μετά από λίγες ώρες στο νοσοκομείο

Μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» πριν επιτεθεί στην Κοξ, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για διαμάχη μεταξύ δύο ατόμων, τους οποίους πήγε να χωρίσει η βουλευτής. Η  Κοξ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους στην περιφέρειά της. 

Τόσο η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, όσο και εκείνη που τάσσεται κατά καταδίκασαν την επίθεση και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την προεκλογική τους καμπάνια για σήμερα.

Η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο για την επίθεση άνδρα 52 ετών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε την 41χρονη βουλευτή, μητέρα δύο παιδιών, να κείτεται αιμορραγώντας στον δρόμο μετά την επίθεση, έξω από τοπική βιβλιοθήκη. 
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «εξαιρετικά σοκαρισμένος» από το γεγονός, ενώ ο πρωθυπουργός και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα περιοδεύσει στο Γιβραλτάρ, βρετανικό θύλακα στο νότιο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, λόγω της επίθεσης.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια